Η Google δοκιμάζει την προσθήκη κάποιων widgets στο desktop site της. Αυτές οι κάρτες θα βοηθήσουν τους χρήστες να βρίσκουν συγκεκριμένες πληροφορίες πιο γρήγορα.

Δείτε επίσης: Nest Cam και Doorbell της Google: Όταν ο καιρός είναι παγωμένος δεν φορτίζονται!

Η Google προσπαθεί να διατηρεί τη σελίδα αναζήτησής της χωρίς περιττά πράγματα, συμπεριλαμβανομένων των widgets. Υπάρχει απλώς ένα πολύχρωμο λογότυπο της εταιρείας και μια γραμμή αναζήτησης με δύο κουμπιά. Ωστόσο, η εταιρεία ενδέχεται να αποφασίσει να κάνει κάποιες αλλαγές σε αυτήν τη σελίδα προσθέτοντας discover-like cards.

Τα widgets δεν είναι ευρέως διαθέσιμα και μόνο λίγοι χρήστες τα έχουν εντοπίσει σε σελίδες αναζήτησης. Όπως μπορείτε να δείτε στοπαραπάνω screenshot, υπάρχουν έξι διαθέσιμα widgets και το καθένα σχετίζεται με ένα συγκεκριμένο ερώτημα. Καιρός, Τάσεις, Τι να παρακολουθήσετε, Μετοχές, Τοπικές εκδηλώσεις και COVID News είναι τα widgets της Google για τη σελίδα αναζήτησης.

Δείτε επίσης: Στόχευση χρηστών για διαφημιστικούς σκοπούς: Η Google ενισχύει το απόρρητο των χρηστών Android

Οι χρήστες μπορούν να απενεργοποιήσουν αυτά τα widgets

Η Google έχει προσθέσει έναν διακόπτη “Hide content” για χρήστες που δεν θέλουν να βλέπουν αυτά τα widgets στη σελίδα αναζήτησής τους. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να απενεργοποιήσετε αυτά τα widgets.

Η δυνατότητα είναι ακόμα υπό ανάπτυξη και οι πληροφορίες που προσφέρει δεν είναι ακόμα αρκετά σχετικές και ακριβείς. Για παράδειγμα, ο συντάκτης του Androidpolice λέει ότι το widget Weather δείχνει τον καιρό του Buffalo καθαρό και ηλιόλουστο, ενώ είχε συννεφιά όλη την ημέρα.

Οι τοπικές εκδηλώσεις σας ενημερώνουν για όλα όσα συμβαίνουν στον περιβάλλοντα χώρο σας και ο σκοπός του COVID News είναι προφανής. Το widget Trending εμφανίζει τα πιο σημαντικά νέα της ημέρας. Η Google μπορεί να παρακολουθεί την αναζήτηση των χρηστών και να προσφέρει δημοφιλείς ειδήσεις με βάση τα στοιχεία που αναζητούνται πιο συχνά. Επίσης, το widget What to Watch έχει ορισμένες συστάσεις για streaming εκπομπών και ταινιών.

Δείτε επίσης: Google Home για iOS: Λαμβάνει το τηλεχειριστήριο Android TV με το τελευταίο update

Η Google αυτήν τη στιγμή προσφέρει μια λειτουργία Discover στο Android που έχει παρόμοια λειτουργία με αυτά τα widgets. Το Discover εμφανίζει ειδήσεις, βίντεο και άρθρα με βάση τις προθέσεις αναζήτησής σας. Η Google του έδωσε μια νέα εμφάνιση στο Android 12.

Η ιδέα της προσθήκης των widgets στη σελίδα αναζήτησης φαίνεται πολλά υποσχόμενη. Ωστόσο, η υλοποίηση έχει μεγάλη σημασία, και η Google πρέπει να κάνει αυτά τα widgets περισσότερο προσανατολισμένα στους χρήστες.

Πηγή πληροφοριών: androidheadlines.com