Μια εναλλακτική πλατφόρμα social media που υποστηρίζεται από τον πρώην Πρόεδρο Donald Trump κυκλοφόρησε τη Δευτέρα και έγινε διαθέσιμη για λήψη στο App Store της Apple — αλλά μέχρι στιγμής η πρόσβαση στην υπηρεσία φαίνεται περιορισμένη.

Δείτε επίσης: Truth Social: Έρχεται το κοινωνικό δίκτυο του Donald Trump- Τι ξέρουμε;

Η υπηρεσία, μια εφαρμογή παρόμοια με το Twitter (TWTR) γνωστή ως Truth Social, ανήκει στο Trump Media and Technology Group, την εταιρεία πολυμέσων του Trump που λάνσαρε μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο.

Οι χρήστες που κατέβασαν την εφαρμογή τη Δευτέρα το πρωί υποδέχτηκαν ένα μήνυμα που τους καλούσε να εγγραφούν στην υπηρεσία.

Δείτε επίσης: Truth Social hacked: Χάκαραν το κοινωνικό δίκτυο του Trump

Το ντεμπούτο της εφαρμογής στο κατάστημα εφαρμογών δείχνει πώς ο Trump επιδιώκει να επιστρέψει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα χρόνο μετά το μπλοκάρισμα των λογαριασμών του σε πολλές πλατφόρμες, όπως το Facebook, το Twitter και το YouTube, μετά την εξέγερση στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου.

Ο Devin Nunes, ο πρώην Ρεπουμπλικανός βουλευτής που παραιτήθηκε για να γίνει Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας μέσων ενημέρωσης του Trump, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η Truth Social αναμένει να είναι “πλήρως λειτουργική” μέχρι τα τέλη Μαρτίου, όταν “ο καθένας μπορεί να ανέβει στην πλατφόρμα εντός των Ηνωμένων Πολιτειών ανά πάσα στιγμή χρόνος.”

Δείτε επίσης: Truth Social: Το νέο κοινωνικό δίκτυο που ετοιμάζει ο Donald Τrump

Η εφαρμογή του Trump εντάσσεται σε ένα αναπτυσσόμενο οικοσύστημα ψηφιακών προϊόντων που απευθύνεται σε συντηρητικούς ή είναι δημοφιλής σε αυτούς. Οι Rumble, Parler, Gettr και άλλες υπηρεσίες έχουν εμφανιστεί ως εναλλακτικές λύσεις στα mainstream social networks.

Πηγή πληροφοριών: edition.cnn.com