Η εφαρμογή κάμερας Expert RAW της Samsung είναι προς το παρόν διαθέσιμη μόνο σε δύο smartphone: το Galaxy S22 Ultra και το Galaxy S21 Ultra. Ωστόσο, όπως επιβεβαιώθηκε από τη Samsung την περασμένη εβδομάδα, η εφαρμογή Expert RAW θα φτάσει σύντομα σε περισσότερα flagship Galaxy. Πριν από την επίσημη κυκλοφορία της εφαρμογής, η Samsung αποκάλυψε την πλήρη λίστα των υποστηριζόμενων τηλεφώνων Galaxy.

Δείτε επίσης: Samsung Galaxy A23: Το οικονομικό τηλέφωνο θα διαθέτει ισχυρό chipset 5G

Σύμφωνα με την ανακοίνωση στα φόρουμ της κοινότητας της Samsung, η εφαρμογή Expert RAW θα διατίθεται στα Galaxy S22, Galaxy S22 Plus, Galaxy S21 series, Galaxy Z Fold 3 και πολλά άλλα. Η Samsung λέει ότι οι ελάχιστες απαιτήσεις hardware για την εφαρμογή Expert RAW περιλαμβάνουν επεξεργαστή Exynos 990/Snapdragon 865 ή νεότερο, 8 GB RAM και τηλεφακό με οπτικό ζουμ 2x και υποστήριξη Bayer RAW.

Το Samsung Expert RAW θα είναι διαθέσιμο για τη σειρά Galaxy S22 από τις 25 Φεβρουαρίου. Εν τω μεταξύ, τα Galaxy S21 Ultra και Galaxy Z Fold 2 θα το αποκτήσουν τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, αντίστοιχα. Αργότερα, η εφαρμογή θα φτάσει στα Galaxy S20 Ultra, Galaxy Note 20 Ultra και Galaxy Z Fold 2. Η Samsung σημειώνει ότι τα Galaxy S21, Galaxy S21 Plus, Galaxy S20, Galaxy S20 Plus και Galaxy Note 20 δεν είναι υποστηρίζονται καθώς ο τηλεφακός σε αυτά τα τηλέφωνα δεν προσφέρει οπτικό ζουμ 2x (μόνο 1,1x).

Δείτε επίσης: Samsung Galaxy S22 Ultra: Μάθετε τα πάντα για το νέο smartphone

Ακολουθεί η πλήρης λίστα των τηλεφώνων Galaxy που έχουν επιβεβαιωθεί ότι θα λάβουν την εφαρμογή Expert, μαζί με το χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας.

25 Φεβρουαρίου

  • Galaxy S22 Ultra
  • Galaxy S22 Plus
  • Galaxy S22

Αρχές Μαρτίου

  • Galaxy S21 Ultra

Απρίλιος

  • Galaxy Z Fold 3

H1 2022

  • Galaxy S20 Ultra
  • Galaxy Note 20 Ultra
  • Galaxy Z Fold 2

Δείτε επίσης: Το Samsung Galaxy S22 Ultra εξακολουθεί να μην λαμβάνει απρόσκοπτες ενημερώσεις

Το Expert RAW είναι ένα ισχύρο camera app που προσφέρει προηγμένες λειτουργίες λήψης, συμπεριλαμβανομένων των ελέγχων full manual camera. Η εφαρμογή υποστηρίζει λήψη πολλαπλών καρέ HDR και σας επιτρέπει να αποθηκεύετε λήψεις σε μορφές JPEG και DNG RAW. Η εφαρμογή Expert RAW ενσωματώνεται και με το Adobe Lightroom, επιτρέποντας στους χρήστες να ανοίγουν απευθείας τις εικόνες RAW στην εφαρμογή για τελικές επεξεργασίες.

Πηγή πληροφοριών: xda-developers.com