Η αξία του Bitcoin έπεσε στο χαμηλότερο ποσό των περασμένων 2 εβδομάδων καθώς οι φόβοι για πιθανή ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ώθησαν ορισμένους αναλυτές να προβλέψουν ότι το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα θα μπορούσε να πέσει στα 30.000 δολάρια.

Δείτε επίσης: Τι προκαλεί η κατάρρευση των τιμών του Bitcoin;

Η Τρίτη αποτελούσε την έκτη μέρα συνεχούς υποχώρησης θέτοντας την αξία του Bitcoin στα 36.372 δολάρια αφού ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι αναγνωρίζει δύο αυτοαποκαλούμενες αυτόνομες δημοκρατίες στην ανατολική Ουκρανία και διέταξε την μεταφορά στρατευμάτων εκεί. Παράλληλα, υποχώρησαν και άλλα κρυπτονομίσματα με το Ether να έχει πτώση έως και 2,9% και το XRP έως και 6,7%.

Το Ether λαμβάνει πτώση έως και 2,9%

Το Σαββατοκύριακο ωστόσο το Bitcoin έπεσε κάτω από το επίπεδο των 40.000 δολαρίων και συνέχισε να υποχωρεί καθώς η κρίση στην Ουκρανία χειροτερεύει, υπονομεύοντας το επιχείρημα ότι τα κρυπτονομίσματα αποτελούν καταφύγιο σε περιόδους που συμβαίνουν γεωπολιτικές αναταραχές. Σε αντίθεση με το Bitcoin, η αξία του χρυσού ανέβηκε στα ύψη σχηματίζοντας το μεγαλύτερο ποσό από τον περασμένο Ιούνιο.

Ο John Roque από το 22V Research δήλωσε ότι παράλληλα με την παγκόσμια αναταραχή μεταξύ των ΗΠΑ/Ρωσία/Ουκρανία, κάτι τόσο σημαντικό όσο το Bitcoin έχει αποδυναμωθεί αθόρυβα και υπολειτουργεί σημαντικά σε σχέση με τον αρχαίο ανταγωνιστή του, τον χρυσό. Επιπρόσθετα, ο Roque προέβλεψε ότι η αξία του Bitcoin μπορεί να πέσει κάτω από τα 30.000 $, το οποίο είναι το χαμηλότερο ποσό που έχει υπάρξει στα κρυπτονομίσματα από τον Ιούλιο. Αυτό είναι συνέπεια του γεγονότος ότι οι έμποροι προτιμούν όλο και περισσότερο τον χρυσό, ωθώντας πιθανώς τον χρυσό στα υψηλότερα ποσά όλων των εποχών.

Bitcoin: πέφτει η αξία του κοντά στα 30.000 δολάρια

Επιπρόσθετα, ο Antoni Trenchev, συνιδρυτής της Nexo, απαντώντας μέσω ενός email, αναφέρει ότι η αδυναμία του Bitcoin να κρατηθεί στο επίπεδο των 40.000 δολαρίων εισάγει το χαμηλότερο επίπεδο (των 30.000 δολαρίων) και πάλι στο παιχνίδι. Ενώ παλαιότερα η κύρια επιρροή στην παραδοσιακή και crypto αγορά ήταν ο πληθωρισμός τώρα φαίνεται η γεωπολιτική να έχει περισσότερη σημασία για τον καθορισμό των αξιών στην αγορά. Ο Trenchev πιστεύει πως το χαμηλό ποσό του περασμένου καλοκαιριού των περίπου 29.000 $ αποτελεί την χαμηλότερη αξία που θα μπορούσε να έχει το Bitcoin αλλά αναμένει ότι θα καταφέρει να διατηρηθεί στα $30.000, με σημαντικό αγοραστικό ενδιαφέρον σε αυτό το επίπεδο.

Δείτε επίσης: Το Bitcoin έφτασε κάτω από τα 60.000 δολάρια! Κραχ στην crypto-αγορά (Update)

Παράλληλα, η Katie Stockton, ιδρύτρια της Fairlead Strategies, επισήμανε ότι ούτε η τεχνική ανάλυση φαίνεται να είναι υπέρ του Bitcoin. Το token, το οποίο διαπραγματεύεται ήδη υπό ενός επιπέδου μακροπρόθεσμης υποστήριξης των περίπου 37.400 $, θα αντιμετωπίσει την επόμενη βασική τεχνική δοκιμή στα 27.200 $.

Πηγή: economictimes.indiatimes.com