Το YouTube προσθέτει έναν νέο δείκτη για να δείχνει πότε ένα κανάλι κάνει live stream στην πλατφόρμα, ανακοίνωσε ο επικεφαλής προϊόντων του Neal Mohan στο Twitter. Ουσιαστικά θα εμφανίζεται ένα ring με τη λέξη “Live” γύρω από την εικόνα προφίλ ενός καναλιού όταν γίνεται live streaming, το οποίο μπορείτε να πατήσετε για να μεταβείτε κατευθείαν στο live broadcast. Η λειτουργία θα διευκολύνει την εύρεση του τρέχοντος live περιεχομένου καθώς περιηγείστε στο YouTube.

Δείτε επίσης: Πώς μπορείτε να βλέπετε τους συνδρομητές σας στο YouTube

Το YouTube είναι «επικεντρωμένο» στο να βοηθά τους χρήστες να βρίσκουν live streams

Εάν η δυνατότητα σας ακούγεται οικεία, μπορεί να οφείλεται στο ότι χρησιμοποιείται ήδη σε μερικές άλλες υπηρεσίες. Το TikTok χρησιμοποιεί ένα παρόμοιο παλμικό εφέ στην εικόνα προφίλ ενός καναλιού, εάν κάνει live stream. Το Instagram εμφανίζει και ένα πολύχρωμο ring γύρω από τις φωτογραφίες προφίλ των live streaming accounts όταν εμφανίζονται στο επάνω μέρος του feed σας.

Δείτε επίσης: YouTube: Λανσάρει NFTs ώστε οι fans να μπορούν να «κατέχουν» βίντεο

Δείτε επίσης: YouTube για Android: Στο fullscreen θα μπορείτε να κάνετε περισσότερα

Όπως και τα Stories του Instagram, που ήταν μια δυνατότητα που αρχικά κυκλοφόρησε στο Snapchat προτού κλωνοποιηθεί γρήγορα από κάθε άλλη πλατφόρμα της αγοράς, φαίνεται ότι το UI του live ring ήταν πραγματικά τέλειο για να μην χρησιμοποιηθεί και από το YouTube. Αλλά την μεγαλύτερη έμπνευση το YouTube την αντλεί από το TikTok και συγκεκριμένα από τα “Shorts”, μια λειτουργία που σας επιτρέπει να περιηγείστε σε περιεχόμενο short-form video.

Πηγή πληροφοριών: theverge.com