Η εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης Truth Social του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, έγινε διαθέσιμη για λήψη στο App Store της Apple το βράδυ της Κυριακής. Αν και αρκετοί άνθρωποι αντιμετώπισαν πρόβλημα με τη δημιουργία λογαριασμού, το Truth Social κατάφερε να φτάσει στο Νο. 1 των charts του App Store (σχετικά με της λήψεις) κατά τις πρώτες ώρες της κυκλοφορίας του.

Donald Trump: Το Truth Social έγινε το πιο δημοφιλές app στο App Store

Αρκετοί χρήστες, που κατέβασαν την εφαρμογή, ανέφεραν ότι είδαν μηνύματα σφάλματος όταν προσπάθησαν να εισαγάγουν ημερομηνία γέννησης, email ή αριθμό τηλεφώνου για να δημιουργήσουν έναν λογαριασμό. “Κάτι πήγε στραβά. Δοκιμάστε ξανά“, έγραφε το μήνυμα.

Δείτε επίσης: Περίπου τα μισά από τα emails που στάλθηκαν το 2021 ήταν spam

Επίσης, υπήρχαν αρκετοί που ανέφεραν ότι μπήκαν σε λίστα αναμονής μετά την εγγραφή τους. “Λόγω τεράστιας ζήτησης, σας τοποθετήσαμε στη λίστα αναμονής μας“, έγραφε το μήνυμα, το οποίο περιελάμβανε έναν αριθμό λίστας αναμονής. Τα άτομα που είχαν “προπαραγγείλει” το Truth Social, κατέβασαν αυτόματα την εφαρμογή στα iPhone τους.

Η σταδιακή κυκλοφορία της εφαρμογής Truth Social υπογραμμίζει τα σχέδια του Donald Trump να επιστρέψει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά την περσινή απομάκρυνσή του από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των Facebook, Twitter και YouTube. Οι εταιρείες πήραν την απόφαση να απαγορεύσουν στον Trump τη χρήση των πλατφορμών τους, λόγω ανησυχιών ότι τα σχόλιά του θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν βία μετά τις θανατηφόρες ταραχές στο Καπιτώλιο, στις 6 Ιανουαρίου.

Δείτε επίσης: Ο Trump δεν θα επιστρέψει στο Twitter ακόμα και αν ξαναγίνει Πρόεδρος

Το Truth Social μοιάζει πολύ με το Twitter, την πρώην αγαπημένη εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης του Trump. Θα μπορούσε να θεωρηθεί άλλη μια εναλλακτική εφαρμογή social media

όπως τα Parler, Gettr και Rumble, στα οποία έχουν στραφεί οι συντηρητικοί λόγω ανησυχιών λογοκρισίας από τις μεγάλες πλατφόρμες. Το Facebook και το Twitter αρνούνται ότι καταστέλλουν σκόπιμα συντηρητικό περιεχόμενο. Οι εταιρείες έχουν κανόνες κατά της ρητορικής μίσους και της υποκίνησης βίας, αλλά οι χρήστες δεν συμφωνούν πάντα με τον τρόπο που ερμηνεύουν οι εταιρείες αυτές τις πολιτικές.

Δείτε επίσης: Οι εργαζόμενοι του Facebook στην εποχή της Meta θα αποκαλούνται «Metamates»

Το Truth Social είχε ανακοινωθεί πρώτη φορά τον Οκτώβριο από την Trump Media and Technology Group. Ο όμιλος είχε πει τότε ότι θα κυκλοφορήσει αυτή την εφαρμογή σε μια προσπάθεια “να σταθεί απέναντι στην τυραννία των Big Tech“.

Ο CEO, Devin Nunes, πρώην Ρεπουμπλικανός βουλευτής, είπε στο Fox News ότι η εφαρμογή θα κυκλοφορήσει αυτή την εβδομάδα σε περισσότερους χρήστες στο Apple App Store. Η εφαρμογή θα είναι πλήρως λειτουργική έως τα τέλη Μαρτίου τουλάχιστον εντός των ΗΠΑ. Αρχικά, είχε ειπωθεί ότι η εφαρμογή θα κυκλοφορούσε κανονικά στις 21 Φεβρουαρίου, αλλά φαίνεται ότι θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για την ευρύτερη κυκλοφορία της και τη σωστή λειτουργία.

Στις 15 Φεβρουαρίου, ο γιος του Trump, Donald Trump Jr, δημοσίευσε στο Twitter την πρώτη ανάρτηση που έκανε ο πατέρας του και πρώην Προέδρος των ΗΠΑ, στο Truth Social: “Ετοιμαστείτε! Ο αγαπημένος σας Πρόεδρος θα σας δει σύντομα!”.

Πηγή: CNET