Οι χρήστες που τρέχουν τα Windows 11 σε μη υποστηριζόμενο hardware ενδέχεται να δουν σύντομα μια προειδοποίηση, βάσει της πιο πρόσφατης έκδοσης που κυκλοφόρησε στους Insiders στο κανάλι Dev. Κατά το άνοιγμα των ρυθμίσεων, τα Windows 11 θα ενημερώσουν τους χρήστες εάν ο υπολογιστής τους δεν πληροί τις ελάχιστες απαιτήσεις για την εκτέλεση του λειτουργικού συστήματος. Ωστόσο, αυτό δεν θα εμποδίσει τους χρήστες να εκτελούν το λειτουργικό σύστημα.

Windows 11: προειδοποίηση για υπολογιστές που δεν υποστηρίζονται

Ο χρήστης του Twitter, Albacore, είχε εντοπίσει αυτή τη δυνατότητα κρυμμένη στην προηγούμενη έκδοση των Windows Insider, αλλά οι χρήστες τη βλέπουν τώρα στους υπολογιστές τους χωρίς κανένα hacking, όπως αρχικά σημειώθηκε από το Windows Latest. Η προειδοποίηση εμφανίζεται δίπλα στο watermark των Windows Insider στην επιφάνεια εργασίας. Παρ’όλα αυτά η Microsoft δεν έκανε καμία ενημέρωση προς αυτό στην ανάρτηση του blog που είχε κάνει για την ενημέρωση των Windows 11 έκδοσης 22557.

Δείτε επίσης: Microsoft account: Απαραίτητο για το set up μελλοντικών εκδόσεων των Windows 11 Pro

Επιπρόσθετα, όταν ανακοινώθηκαν οι ελάχιστες απαιτήσεις για το λειτουργικό σύστημα, προκλήθηκε αναταραχή στους χρήστες του λειτουργικού. Πέραν του διπλασιασμού της απαιτούμενης ποσότητας RAM, ένα ακόμη κύριο ζήτημα ήταν ότι η Microsoft περιόριζε τη συμβατότητα σε νεότερες γενιές επεξεργαστών. Ως απάντηση στο τελευταίο, η Microsoft ανέφερε ότι οι παλαιότερες CPU αντιμετώπισαν σφάλματα συστήματος πολύ πιο συχνά με αποτέλεσμα η εμπειρία να αποτελεί χειρότερη από την βέλτιστη.

Windows 11: προειδοποίηση για υπολογιστές που δεν υποστηρίζονται

Παρ’όλο που η αναβάθμιση αποκλείστηκε μέσω των τυπικών μεθόδων, ήταν πάντα δυνατή η εγκατάσταση των Windows 11 σε μη υποστηριζόμενο hardware, αλλά με άλλους τρόπους. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Εργαλείο δημιουργίας πολυμέσων, τον Βοηθό αναβάθμισης ή να κατεβάσετε ένα ISO για να εγκαταστήσετε τα Windows 11. Φυσικά, αυτό ενδέχεται να προκαλέσει σφάλματα στον υπολογιστή αν πράγματι δεν είναι υποστηριζόμενο το υλικό του. Η προειδοποίηση στις ρυθμίσεις θα μπορούσε να βοηθήσει τους χρήστες να κατανοήσουν τον λόγο πίσω από τυχόν προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσουν και είναι πάντα δυνατό να επιστρέψουν στα Windows 10 αν το προτιμούν.

Δείτε επίσης: Η λειτουργία God των Windows 11 επιτρέπει σύνθετες ρυθμίσεις

Προς το παρόν, αυτή η προειδοποίηση εμφανίζεται μόνο στους χρήστες που εκτελούν Windows 11 σε μη υποστηριζόμενο hardware και δεν υπάρχει καμία ένδειξη για το πότε θα εμφανιστεί στο ευρύ κοινό. Φαίνεται σαν μια αρκετά μικρή αλλαγή που θα μπορούσε να κυκλοφορήσει με μια απλή αθροιστική ενημέρωση, αλλά θα μπορούσε να έρθει με την επόμενη ενημέρωση χαρακτηριστικών, η οποία αναμένεται αργότερα φέτος.

Πηγή: xda-developers.com