Η Nintendo πρόκειται να αγοράσει τον δεύτερο στενό σύμμαχό που έχει εδώ και πολλά χρόνια. Η Eurogamer αναφέρει ότι η Nintendo εξαγοράζει την SRD, έναν από τους μακροβιότερους συνεργάτες της στην ανάπτυξη παιχνιδιών. Η SRD συνεργάζεται με τη Nintendo από την εποχή του NES και πιο πρόσφατα βοήθησε με επιτυχίες του Switch όπως το Legend of Zelda: Breath of the Wild και το Animal Crossing: New Horizons. Υπό αυτό το πρίσμα, είναι σχεδόν έκπληξη που η Nintendo δεν είχε αγοράσει την SRD νωρίτερα.

Δείτε επίσης: Nintendo hack: Ο video game hacker καταδικάζεται σε 3 χρόνια φυλάκισης

Η Nintendo δεν είπε ποιο είναι το ποσό που πλήρωσε για την SRD, αλλά ο οίκος ανάπτυξης θα γίνει θυγατρική εξ ολοκλήρου. Η εταιρεία αγόρασε τον δημιουργό του Luigi’s Mansion Next Level Games τον Ιανουάριο του 2021.

Δείτε επίσης: Nintendo: Σε 38 χρόνια έχει πουλήσει πάνω από 5,3 δις παιχνίδια

Δείτε επίσης: Nintendo: Ψεύτικα sites λένε ότι πωλούν Nintendo Switch σε χαμηλή τιμή

Αυτή βέβαια δεν είναι μια τόσο επιθετική κίνηση όσο η εξαγορά της Activision Blizzard από την Microsoft ή η εξαγορά της Bungie από τη Sony. Ο Πρόεδρος της Nintendo Shuntaro Furukawa είπε πρόσφατα ότι οι επενδυτές δεν πρέπει να περιμένουν αγορές στούντιο που στερούνται “Nintendo DNA” και ότι το Switch εξακολουθεί να είναι πολύ δημοφιλές. Η Nintendo απλά δεν βιάζεται να προσελκύσει προγραμματιστές και φαίνεται να επικεντρώνεται σε μεγάλο βαθμό στην εξασφάλιση συνεργατών.

Πηγή πληροφοριών: engadget.com