Η γνωστή ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Toyota Motors ανακοίνωσε ότι σταμάτησε την παραγωγή αυτοκινήτων λόγω βλάβης συστήματος σε έναν από τους βασικούς προμηθευτές της. Ο προμηθευτής αυτός είναι η Kojima Industries, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες υπέστη κυβερνοεπίθεση, επηρεάζοντας έτσι και την παραγωγή της Toyota.

Δείτε επίσης: Axis Communications: Τι λέει για την κυβερνοεπίθεση που υπέστη;

Η Kojima Industries είναι κατασκευαστής πλαστικών εξαρτημάτων με έδρα την Ιαπωνία και είναι ζωτικής σημασίας για την παραγωγή αυτοκινήτων. Επομένως, η κυβερνοεπίθεση προκάλεσε σοβαρή διακοπή στην αλυσίδα εφοδιασμού.

Η Toyota ανακοίνωσε ότι το περιστατικό την ανάγκασε να αναστείλει τη λειτουργία 28 γραμμών παραγωγής σε 14 εργοστάσια στην Ιαπωνία, από σήμερα, Τρίτη, 1 Μαρτίου 2022.

Ο αναμενόμενος αντίκτυπος είναι μια πτώση 5% στη μηνιαία παραγωγή της Toyota στην Ιαπωνία, η οποία μεταφράζεται σε περίπου 13.000 αυτοκίνητα.

Οι θυγατρικές της Toyota, Daihatsu Motors και Hino Motors αναγκάζονται, επίσης, να σταματήσουν την παραγωγή αυτοκινήτων, αλλά ο ακριβής αντίκτυπος σε αυτές δεν έχει διευκρινιστεί.

Δείτε επίσης: Οι Anonymous μετονόμασαν το yacht του Putin σε «FCKPTN»

Η Kojima δεν έχει δημοσιεύσει καμία επίσημη πληροφορία για την επίθεση, αλλά το site της εταιρείας βρίσκεται εκτός σύνδεσης και πολλά τοπικά ειδησεογραφικά μέσα ισχυρίζονται ότι η διακοπή είναι άμεσο αποτέλεσμα κυβερνοεπίθεσης.

Ένας αξιωματούχος που γνωρίζει το περιστατικό στην Kojima Industries είπε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι η εταιρεία “φαίνεται να έχει δεχτεί επίθεση από τον κυβερνοχώρο” και ότι η πρώτη προτεραιότητα είναι να ξαναρχίσει η παραγωγή της Toyota.

Κάποιοι αναρωτιούνται αν η επίθεση συνδέεται με τις κυρώσεις της Ιαπωνίας στη Μόσχα. Ωστόσο, προς το παρόν, δεν έχει υπάρξει επιβεβαίωση για σύνδεση της επίθεσης με Ρώσους hackers.

Δείτε επίσης: Η επιχείρηση του malware TrickBot κλείνει, οι devs πηγαίνουν αλλού!

Η πανδημία του COVID-19 έχει προκαλέσει διάφορα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα σε όλους τους κατασκευαστές αυτοκινήτων, κυρίως λόγω των ελλείψεων σε chips.

Αυτή η κατάσταση δημιούργησε προκλήσεις και για την Toyota, η οποία όμως τώρα πρέπει να αντιμετωπίσει και αυτή την κυβερνοεπίθεση του προμηθευτή της για να μπορέσει να συνεχίσει την παραγωγή των αυτοκινήτων της.

Πηγή: Bleeping Computer