Η εταιρεία καταχώρησης domain Namecheap, στέλνει email σε πελάτες που είναι εγγεγραμμένοι από τη Ρωσία, λέγοντας ότι δεν θα τους παρέχει πλέον υπηρεσίες λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Δείτε επίσης: Σαμποτάζ σε τρένα της Ρωσίας από hackers της Λευκορωσίας

«Δυστυχώς, λόγω των εγκλημάτων πολέμου του ρωσικού καθεστώτος και των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ουκρανία, δεν θα παρέχουμε πλέον υπηρεσίες σε χρήστες που είναι εγγεγραμμένοι στη Ρωσία», αναφέρει η εταιρεία στα email που στάλθηκαν νωρίτερα σήμερα.

«Ενώ κατανοούμε ότι αυτός ο πόλεμος μπορεί να μην επηρεάσει τη δική σας άποψη ή γνώμη για το θέμα, η αυταρχική κυβέρνησή σας διαπράττει παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εμπλέκεται σε εγκλήματα πολέμου, επομένως αυτή είναι μια πολιτική απόφαση που λάβαμε και θα κρατήσουμε.»

Η Namecheap ζήτησε επίσης από τους Ρώσους χρήστες να μετακινήσουν τα domain ανώτατου επιπέδου τους σε άλλους παρόχους μέχρι τις 6 Μαρτίου και προσφέρθηκε να βοηθήσει όσους αναζητούν βοήθεια με τη μετακίνηση.

Δείτε ακόμα: Κρίση Ρωσίας-Ουκρανίας: Η Βρετανία προειδοποιεί για κυβερνοεπιθέσεις με διεθνείς συνέπειες

Η εταιρεία πρόσθεσε ότι όλα τα domain που επηρεάζονται θα ρυθμιστούν αυτόματα ώστε να εμφανίζουν σφάλμα 403.

Εάν διαθέτετε domain ανώτατου επιπέδου μαζί μας, σας ζητάμε να τα μεταφέρετε σε άλλο πάροχο έως τις 6 Μαρτίου 2022

“, πρόσθεσε η Namecheap.

Επιπλέον και με άμεση ισχύ, δεν θα μπορείτε πλέον να χρησιμοποιείτε το Namecheap Hosting, το EasyWP και το ιδιωτικό email με ένα domain που παρέχεται από άλλο καταχωρητή στις ζώνες .ru, .xn--p1ai (рф), .by, .xn –90ais (бел), και .su.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Namecheap είπε επίσης στους Ρώσους, ότι υπάρχουν πολλοί άλλοι πάροχοι που μπορούν να επιλέξουν για να λάβουν τις ίδιες υπηρεσίες. Δήλωσε ακόμα, ότι δεν πρέπει να θυμώνουν με την απόφαση της εταιρείας, κι ότι πραγματικός υπαίτιος για την κατάσταση είναι η κυβέρνησή τους.

Δείτε επίσης: ΗΠΑ: Χάκερ που χρηματοδοτεί η Ρωσία στοχεύουν εργολάβους άμυνας

Η Namecheap είναι μια εταιρεία τεχνολογίας που εδρεύει στις ΗΠΑ, με περισσότερους από 1.700 υπαλλήλους σε 18 χώρες.

Παρέχει εγγραφή domain, DNS, φιλοξενία ιστοσελίδων και άλλες υπηρεσίες σε περισσότερους από 2 εκατομμύρια πελάτες παγκοσμίως και διαχειρίζεται περισσότερα από 14 εκατομμύρια domain.