Όσοι παρακολουθούν την κινέζικη αγορά κινητών ίσως θυμούνται ότι η Poco ήταν το τμήμα φθηνών κινητών της Xiaomi. Από τότε που η εταιρία αποφάσισε να “ξεφύγει” από την Xiaomi, μας εντυπωσιάζει αυξάνοντας τη γκάμα των οικονομικών συσκευών που προσφέρει στους καταναλωτές. Σήμερα στο MWC, η εταιρεία επιδεικνύει μια νέα ναυαρχίδα το Poco X4 Pro 5G, καθώς και μια έκδοση του M4 Pro που δεν είναι 5G.

Δείτε επίσης: MIUI 13: Ποιες συσκευές Xiaomi και Redmi θα το αποκτήσουν πρώτες

Poco X4 Pro 5G: Το πρώτο κινητό με κάμερα 108 megapixel

Το Poco X4 Pro 5G διαθέτει οθόνη 6,67 ιντσών, FHD+ με ρυθμό ανανέωσης 120 Hz και οπίσθιο φωτισμό που εκπέμπει έως και 700 nits. Η Poco ελπίζει να προσελκύσει νέους πελάτες με την υπόσχεση μιας κύριας κάμερας 108 megapixel, με άνοιγμα f/1,9 που πλαισιώνεται από έναν “8-megapixel ultra-wide shooter” και έναν φακό macro 2 megapixel. Ταυτόχρονα στο μπροστινό μέρος υπάρχει μια κάμερα 16 megapixel με άνοιγμα διαφράγματος f/1.4. Στο εσωτερικό, ωστόσο, κρύβεται ο “premium midrange” Snapdragon 695 5G που συνδυάζεται είτε με 6 GB RAM και 128 GB αποθηκευτικού χώρου ή με 8 GB RAM / 256 GB. Προσφέρεται υποστήριξη για επιπλέον αποθηκευτικό χώρο 1 TB, καθώς και φορτιστής 67W που διατίθεται στη συσκευασία αφού η μπαταρία των 5.000 mAh υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση 67W. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το τηλέφωνο έρχεται με πιστοποίηση ήχου υψηλής ανάλυσης και με θύρα ακουστικών 3,5 mm.

Δείτε επίσης: Qualcomm: Γιατί η πάντα ενεργή κάμερα στα smartphone της είναι κακή για το απόρρητο

Αν ψάχνετε για κάτι πιο οικονομικό, τότε η Poco ανακοίνωσε και μια έκδοση του Poco M4 Pro που δεν είναι 5G. Πιο συγκεκριμένα, διαθέτει οθόνη 6,43 ιντσών η οποία είναι FHD+ AMOLED και έχει ρυθμό ανανέωσης 90 Hz, πίσω κάμερα 64 megapixel με άνοιγμα f/1,8 και μπαταρία των 5.000 mAh με υποστήριξη για φόρτιση στα 33 W. Η συσκευή τρέχει με τον επεξεργαστή MediaTek Helio G96, που μπορεί να αγοραστεί με 6 GB RAM και 128 GB αποθηκευτικού χώρου ή με 8 GB RAM και 256 GB αποθηκευτικού χώρου.

Την παρούσα στιγμή ωστόσο, δεν γνωρίζουμε εάν κάποιο από αυτά τα κινητά θα είναι διαθέσιμα για αγορά στις ΗΠΑ και την Ευρώπη ή το πόσο θα κοστίζουν. Τούτου λεχθέντος, μια αποθηκευμένη καταχώριση της Amazon France υποδηλώνει ότι το X4 Pro θα κυκλοφορήσει, τουλάχιστον στην Γαλλία, με την τιμή των 350 € (περίπου 392 $).

Πηγή: engadget.com