Το Reddit κρύβει το r/Russia από search και recommendations σε μια κίνηση που αποσκοπεί στην ελαχιστοποίηση της παραπληροφόρησης στον ιστότοπο. Έχει προσθέσει την ομάδα στη λίστα με τα “quarantined subreddits”, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα εμφανίζεται στο search αναζήτηση και τα recommendations, καθώς και σε feeds που δεν βασίζονται σε συνδρομές. Επίσης, όποιος φορτώνει ένα URL r/Russia θα περνάει από ένα portal όπου θα συμφωνεί ρητά να επισκεφτεί το subreddit πριν δει το περιεχόμενό του. Όσοι επιλέξουν να το επισκεφθούν θα δουν μια προειδοποίηση στο επάνω μέρος της σελίδας που θα λέει “Αυτή η Κοινότητα περιέχει μεγάλο όγκο πληροφοριών που δεν υποστηρίζονται από αξιόπιστες πηγές.”

Δείτε επίσης: Microsoft: Η Ουκρανία δέχτηκε επιθέσεις από το FoxBlade malware πριν την εισβολή

Το Reddit κρύβει το r/Russia από Search και Recommendations λόγω παραπληροφόρησης

Σύμφωνα με το Mashable, το “Russia subreddit” περιείχε κυρίως δημοσιεύσεις που δικαιολογούσαν ή υποστήριζαν την εισβολή της χώρας στην Ουκρανία. Κάποιοι κατηγόρησαν την Ουκρανία ότι είναι αυτή που διέδιδε fake news και κάποιοι φέρεται να παρομοίασαν τους Ουκρανούς στρατιώτες με Ναζί. Αν και υπήρχαν ορισμένες επαληθεύσιμες αναρτήσεις στην ομάδα, είχε και πολύ περιεχόμενο που μπορούσε να απομυθοποιηθεί γρήγορα. “Είμαστε σαφείς στις πολιτικές μας ότι οι συντονιστές και οι χρήστες δεν επιτρέπεται να επιχειρήσουν να χειραγωγήσουν και να παρέμβουν στις συνομιλίες ή τις κοινότητες στην πλατφόρμα μας”, δήλωσε εκπρόσωπος του Reddit στο δημοσίευμα.

Δείτε επίσης: Ουκρανία – Σύνορα: Η Tesla προσφέρει δωρεάν supercharging

Δείτε επίσης: Binance: Δεν θα μπλοκάρουμε λογαριασμούς Ρώσων χρηστών παρά το αίτημα της Ουκρανίας

Τις τελευταίες ημέρες, ορισμένες εταιρείες τεχνολογίας μπλόκαραν την πρόσβαση σε ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης στην Ευρώπη μετά την απόφαση της ΕΕ να τα μπλοκάρει, ώστε να μην μπορούν πλέον να διαδίδουν τα ψέματά τους για να δικαιολογήσουν τον πόλεμο που ξεκίνησε ο Putin. Το Facebook περιόρισε την πρόσβαση στις σελίδες του RT και του Sputnik σε όλες τις επικράτειες της ΕΕ εκτός από τον αποκλεισμό τους στην Ουκρανία. Το YouTube απέκλεισε την πρόσβαση στα κανάλια των RT και Sputnik σε όλη την Ευρώπη.

Πηγή πληροφοριών: engadget.com