Εάν χρειάζεστε βοήθεια για τη διαχείριση του server σας, ορίστε κάποιον admin στον server Discord. Κάτι τέτοιο επιτρέπει σε αυτόν τον χρήστη να εκτελεί όλες τις διοικητικές εργασίες, όπως την εποπτεία συζητήσεων και τη δημιουργία καναλιών. Δείτε παρακάτω πως μπορείτε να κάνετε κάτι τέτοιο.

Για να παραχωρήσετε σε κάποιον δικαιώματα admin, θα δημιουργήσετε πρώτα έναν ρόλο admin και στη συνέχεια θα τον εκχωρήσετε στον χρήστη σας. Πρέπει να είστε ο διαχειριστής ή ο κάτοχος του server για να μπορείτε να το κάνετε αυτό. Επίσης, να είστε προσεκτικοί κατά την παραχώρηση πρόσβασης διαχειριστή σε κάποιον, καθώς μπορεί να αλλάξει πολλά πράγματα στον server σας.

Δείτε επίσης: Microsoft Excel: Πώς να δημιουργήσετε μια φόρμα εισαγωγής δεδομένων

Κάντε κάποιον Server Admin στο Discord από το desktop

Για να ξεκινήσετε τη διαδικασία στον επιτραπέζιο υπολογιστή σας, ανοίξτε την εφαρμογή Discord για υπολογιστές ή το Discord για το web. Στη συνέχεια, συνδεθείτε στον λογαριασμό σας.

Από την αριστερή πλαϊνή γραμμή του Discord, επιλέξτε τον server στον οποίο θέλετε να κάνετε κάποιον admin.

Στο server page, ακριβώς δίπλα στο server name στην κορυφή, κάντε κλικ στο εικονίδιο με το κάτω βέλος.

Από το αναπτυγμένο μενού, επιλέξτε “Server Settings”.

Στην πλαϊνή γραμμή στα αριστερά, κάντε κλικ στο “Roles” για να δείτε τους διαθέσιμους ρόλους.

Για να δημιουργήσετε έναν νέο ρόλο με πρόσβαση διαχειριστή, από την ενότητα “Roles” στα δεξιά, επιλέξτε “Create Role”.

Θα δείτε μια σελίδα “Edit Role”. Εδώ, στο πεδίο “Role Name”, πληκτρολογήστε ένα όνομα για το νέο ρόλο. Χρησιμοποιήστε ένα περιγραφικό όνομα όπως Admin ή Administrator, ώστε να γνωρίζετε σε τι χρησιμεύει αυτός ο ρόλος. Προαιρετικά, προσαρμόστε άλλες επιλογές για το ρόλο.

Δείτε επίσης: Πώς να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Co-Pilot στο Xbox

Στη συνέχεια, στη λίστα καρτελών στην κορυφή, κάντε κλικ στην καρτέλα “Permissions”.

Κάντε scroll στην καρτέλα “Permissions” μέχρι το τέλος. Εκεί, ενεργοποιήστε την επιλογή “Administrator“. Αυτό παραχωρεί όλα τα δικαιώματα διαχειριστή στον νέο ρόλο που δημιουργείτε.

Αποθηκεύστε τις αλλαγές σας κάνοντας κλικ στο “Save Changes” στο κάτω μέρος. Στη συνέχεια, πατήστε Esc για να επιστρέψετε στο server screen.

Στο server screen, από τη λίστα μελών στα δεξιά, επιλέξτε τον χρήστη που θέλετε να κάνετε διαχειριστή. Κάντε δεξί κλικ σε αυτόν τον χρήστη και επιλέξτε Roles > Admin (όπου “Admin” είναι το όνομα του νέου ρόλου που μόλις δημιουργήσατε).

Ο επιλεγμένος χρήστης είναι πλέον διαχειριστής στον server σας.

Εάν θέλετε να καταργήσετε την πρόσβαση admin από τον χρήστη στο μέλλον, κάντε δεξί κλικ σε αυτόν τον χρήστη και επιλέξτε Roles > Admin.

Δώστε σε κάποιον έλεγχο admin στο Discord για κινητά

Για να δώσετε σε κάποιον πρόσβαση admin από το κινητό σας τηλέφωνο, εκκινήστε πρώτα την εφαρμογή Discord στο τηλέφωνό σας. Στην αριστερή πλαϊνή γραμμή της εφαρμογής, πατήστε τον server στον οποίο θέλετε να ορίσετε κάποιον διαχειριστή.

Στην κορυφή της σελίδας του server, πατήστε τις τρεις τελείες.

Πατήστε “Settings.”

Στο “Server Settings”, πατήστε “Roles” για να προβάλετε και να προσθέσετε ρόλους χρήστη.

Στη σελίδα “Roles”, προσθέστε έναν νέο ρόλο πατώντας το κουμπί “+” (συν) στην κάτω δεξιά γωνία.

Τώρα βρίσκεστε στη σελίδα “Role Settings”. Εδώ, πατήστε “Role Name” και πληκτρολογήστε ένα όνομα για αυτόν τον ρόλο. Εισαγάγετε κάτι περιγραφικό, όπως Admin ή Administrator για το όνομα. Στη συνέχεια, μπορείτε να αλλάξετε όποιες άλλες επιλογές θέλετε.

Κάντε scroll στη σελίδα “Role Settings” προς τα κάτω. Εκεί, ενεργοποιήστε τον “Administrator” για να εκχωρήσει στον ρόλο όλα τα δικαιώματα admin. Στη συνέχεια, αποθηκεύστε τις αλλαγές σας πατώντας το εικονίδιο της δισκέτας στην κάτω δεξιά γωνία.

Επιστρέψτε στη σελίδα του server σας και πατήστε “Members” για να δείτε τη λίστα των μελών.

Στη σελίδα “Member List”, βρείτε τον χρήστη για να δημιουργήσετε έναν διαχειριστή. Στη συνέχεια, δίπλα σε αυτόν τον χρήστη, πατήστε τις τρεις τελείες.

Στην ακόλουθη οθόνη, ενεργοποιήστε το πλαίσιο για τον ρόλο που δημιουργήθηκε πρόσφατα.

Το Discord θα αποθηκεύσει αυτόματα τις αλλαγές σας και ο επιλεγμένος χρήστης είναι πλέον διαχειριστής στον server σας.

Δείτε επίσης: iPhone: Πώς να δημιουργήσετε ένα zip αρχείο για φωτογραφίες/βίντεο;

Στο μέλλον, εάν θέλετε να ανακαλέσετε ποτέ την πρόσβαση διαχειριστή από αυτόν τον χρήστη, πατήστε αυτόν τον χρήστη στη λίστα μελών και καταργήστε την επιλογή ρόλου.

Πηγή πληροφοριών: howtogeek.com