Η Google ανακοίνωσε ότι από τις 4 Απριλίου οι υπάλληλοι θα μπορούν να επιστρέψουν σε ορισμένα γραφεία στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και αλλού. Οι υπάλληλοι θα πηγαίνουν στα γραφεία τρεις ημέρες την εβδομάδα, στα πλαίσια του νέου υβριδικού μοντέλου εργασίας.

Δείτε επίσης: Google Pixel Watch & Pixel 6a: Ετοιμάζονται να κάνουν το ντεμπούτο τους

Google: Από τις 4 Απριλίου οι υπάλληλοι επιστρέφουν στα γραφεία

Ένα εσωτερικό email που είδε την Τετάρτη το Reuters, έλεγε στους υπαλλήλους του Bay Area τα εξής: “Η πρόοδος στην πρόληψη και τη θεραπεία, η σταθερή μείωση των κρουσμάτων που συνεχίζουμε να βλέπουμε και τα βελτιωμένα μέτρα ασφαλείας που έχουμε εφαρμόσει… δείχνουν τώρα ότι μπορούμε να ξεκινήσουμε επίσημα τη μετάβαση στην υβριδική εβδομάδα εργασίας“.

Αρκετές άλλες εταιρείες τεχνολογίας (πέρα από τη Google) έχουν αρχίσει να ζητούν την επιστροφή των υπαλλήλων στα καθήκοντά τους στα γραφεία. Ενώ ορισμένοι εργοδότες έχουν υιοθετήσει τις πολιτικές εργασίας από το σπίτι, άλλοι, συμπεριλαμβανομένης της Google, στοιχηματίζουν ότι είναι καλύτερο να προωθηθούν οι προσωπικές αλληλεπιδράσεις μεταξύ των συναδέλφων.

Δείτε επίσης: Epic games: Προσλαμβάνει χιλιάδες υπαλλήλους για πλήρη απασχόληση

Η Google υπολογίζει ότι οι περισσότεροι υπάλληλοι θα βρίσκονται στα γραφεία περίπου τρεις ημέρες την εβδομάδα, αν και μπορεί να υπάρξουν κάποιες διαφοροποιήσεις ανάλογα με το ρόλο του κάθε υπαλλήλου στην εταιρεία.

Το email που στάλθηκε στους υπαλλήλους, αναφέρει ότι όλοι όσοι έρχονται στο γραφείο πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένοι κατά του COVID-19 ή να έχουν λάβει επίσημη εξαίρεση

. Οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση για μόνιμη εξ αποστάσεως εργασία.

Όπως είπαμε και νωρίτερα, η Google έχει χαλαρώσει λίγο τα μέτρα για τον COVID-19 και έτσι οι πλήρως εμβολιασμένοι εργαζόμενοι δεν θα χρειάζεται να φορούν μάσκες στα γραφεία της Bay Area (εκτός αν δοθεί κάποια άλλη εντολή από τις αρχές).

Η Google αρνήθηκε να προσδιορίσει τις άλλες τοποθεσίες που θα επανέλθουν στην κανονική λειτουργία στις 4 Απριλίου. Επίσημες ανακοινώσεις θα έρθουν τις επόμενες ημέρες.

Οι εργαζόμενοι που δεν είναι έτοιμοι να επιστρέψουν στις 4 Απριλίου μπορούν να αναζητήσουν επέκταση της απομακρυσμένης εργασίας, είπε η Google.

Δείτε επίσης: Google Play system update Μαρτίου 2022: Ποιες είναι οι νέες δυνατότητες

Από τον περασμένο Ιούνιο, η Google έχει επιτρέψει σχεδόν σε 14.000 υπαλλήλους παγκοσμίως να μεταφερθούν σε μια νέα τοποθεσία ή να εργάζονται μόνιμα από το σπίτι.

Η Google έχει σε μεγάλο βαθμό αποκαταστήσει τα προνόμια γραφείου, όπως δωρεάν γεύματα, μασάζ και συγκοινωνίες. Ωστόσο, ενώ επιτρέπονται οι επαγγελματικοί επισκέπτες και οι συναντήσεις, οι εργαζόμενοι δεν μπορούν ακόμη να φέρουν τις οικογένειες και τα παιδιά τους για φαγητό ή απλή επίσκεψη.

Πηγή: Reuters