Η Amazon παρουσίασε την Τρίτη το Amp, μια νέα εφαρμογή που επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν τους DJs στις δικές τους ραδιοφωνικές εκπομπές, καθώς ένας αυξανόμενος αριθμός εταιρειών εισέρχεται στον χώρο του live audio.

Δείτε επίσης: Amazon Alexa down: Ο έξυπνος βοηθός έχει προβλήματα λειτουργίας

Η ζήτηση για τις υπηρεσίες αυξήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας και οι εταιρείες τεχνολογίας έχουν αγωνιστεί για να λανσάρουν λειτουργίες για να αξιοποιήσουν την τάση. Η εφαρμογή ήχου Clubhouse πέρυσι κέντρισε την προσοχή και τις επενδύσεις από τη Silicon Valley, ενώ το Twitter, το Facebook, το Spotify και το Discord διαθέτουν περιεχόμενο γύρω από live συνομιλίες.

Δεν είναι το πρώτο live-content play για την Amazon, η οποία κατέχει τη θυγατρική livestreaming Twitch και μέσω της Audible έχει ενισχύσει τη βιβλιοθήκη podcast της. Το Amp θα μπορούσε να παρέχει πρόσθετο περιεχόμενο για πρόσβαση στους χρήστες μέσω των έξυπνων ηχείων Echo και θα μπορούσε ενδεχομένως να δώσει ώθηση στην ταχέως αναπτυσσόμενη διαφημιστική επιχείρηση της εταιρείας.

Δείτε επίσης: Νέο crypto scam που ξεγελάει τους χρήστες με ψεύτικο Amazon token

Το Amp επιτρέπει στους χρήστες να ξεκινήσουν τη δική τους ζωντανή εκπομπή, όπου οι καλούντες μπορούν να συμμετέχουν και να ζητήσουν να μιλήσουν. Οι οικοδεσπότες

μπορούν να παίξουν μουσική σε πραγματικό χρόνο με το κοινό τους, καθώς και να προσχεδιάσουν και να προγραμματίσουν τις εκπομπές τους. Οι DJs μπορούν να επιλέξουν από μια βιβλιοθήκη εκατομμυρίων τραγουδιών με άδεια από την Amazon.
Η Amazon λανσάρει το live audio app Amp – οι χρήστες γίνονται DJs

Η εταιρεία είπε σε μια ανάρτηση ιστολογίου ότι το Amp δίνει στους χρήστες την ευκαιρία να «ξαναθυμηθούν το ραδιόφωνο».

Η Amazon έχει εγγράψει δημοφιλείς καλλιτέχνες όπως οι Nicki Minaj, Pusha T και Tinashe, καθώς και social media influencers και ραδιοφωνικοί οικοδεσπότες, για να δημιουργήσουν περιεχόμενο για την εφαρμογή, είπε η εταιρεία.

Δείτε επίσης: Συντηρητικό τροφίμων που πωλείται στην Amazon χρησιμοποιείται για αυτοκτονίες – Η εταιρεία δέχεται πιέσεις

Η εφαρμογή είναι προς το παρόν διαθέσιμη για iPhone σε έκδοση beta, η οποία απαιτεί πρόσκληση για συμμετοχή, αλλά τα άτομα μπορούν να εγγραφούν για να εγγραφούν σε μια λίστα αναμονής για πρόσβαση.

Πηγή πληροφοριών: cnbc.com