Το Tinder θέλει να βοηθήσει τους ανθρώπους να δουν τι σημαίνουν τα πιθανά red flags ατόμων με τα οποία θα βγουν ή βγαίνουν ραντεβού μέσω γρήγορων και οικονομικών ελέγχων ποινικού μητρώου.

Δείτε επίσης: Tinder: Πώς να διαγράψετε το account σας (website και mobile app);

Από αυτήν την εβδομάδα, οι χρήστες του Tinder θα βλέπουν ένα εργαλείο ελέγχου ιστορικού ενσωματωμένο στο Κέντρο ασφαλείας της δημοφιλούς εφαρμογής γνωριμιών. Η νέα επιλογή αποτελεί μέρος μιας συνεργασίας μεταξύ της μητρικής εταιρείας του Tinder, Match Group, και της Garbo, μιας μη κερδοσκοπικής εταιρείας παροχής ελέγχου ιστορικού που επικεντρώνεται στην ευαισθητοποίηση και την πρόληψη της βίας με βάση το φύλο.

Η ενημέρωση, που ανακοινώθηκε την Τετάρτη, έρχεται ένα χρόνο αφότου η Match Group κοινοποίησε τα νέα για μια επένδυση στην Garbo, τοποθετώντας επταψήφιους αριθμούς στον οργανισμό με σκοπό να βοηθήσει στην ανάπτυξη της υπηρεσίας και να την κάνει προσβάσιμη στους χρήστες του. Παράλληλα με την κυκλοφορία του Tinder, η Garbo καταργεί και τη λίστα αναμονής της και θα επιτρέψει σε οποιονδήποτε — χρήστη του Tinder ή όχι — να πραγματοποιήσει αναζητήσεις στον ιστότοπό του με μια μικρή χρέωση.

Δείτε επίσης: Tinder: Αποκτά την λειτουργία “Plus One” αν ψάχνετε συνοδό για γάμο

Η Garbo, η οποία αυτοαποκαλείται ως ένα νέο είδος ελέγχου ιστορικού για την ψηφιακή εποχή, ιδρύθηκε από την Kathryn Kosmides

. Η Garbo αναζητά αυτήν τη στιγμή δημόσια αρχεία συλλήψεων, καταδίκων και μητρώων σεξουαλικών παραβατών σε κομητείες στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου είναι προσβάσιμες.

Για να πραγματοποιήσει μια αναζήτηση, η Garbo ζητά πληροφορίες που θα μπορούσε να έχει κάποιος όταν γνωρίζει κάποιον από το διαδίκτυο όσο πλησιάζει το πραγματικό ραντεβού, όπως όνομα και επίθετο και αριθμό τηλεφώνου. Περισσότερες πληροφορίες, όπως η ηλικία, η ημερομηνία γέννησης, το ζώδιο (τα οποία οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν να κοινοποιήσουν στο Tinder και θα βοηθούσαν στον περιορισμό του μήνα γέννησης) και τον ταχυδρομικό κώδικα, θα βοηθήσουν στην εμφάνιση ακριβέστερων αποτελεσμάτων.

Δείτε επίσης: Blind Date: Το νέο feature που κυκλοφόρησε το Tinder

Ο στόχος είναι να οπλίσει τους διαδικτυακούς ραντεβού με πληροφορίες που μπορούν να τους κάνουν να αισθάνονται πιο ασφαλείς για τα date τους, αλλά η υπηρεσία θα μπορούσε να εγείρει και νέες ανησυχίες για το πώς θα τη χρησιμοποιήσουν οι άνθρωποι.

Πηγή πληροφοριών: edition.cnn.com