Η Tesla δίνει μισθούς 3 μηνών σε Ουκρανούς υπαλλήλους που επιστρατεύονται.

Η Tesla δίνει μισθούς 3 μηνών σε Ουκρανούς υπαλλήλους που επιστρατεύονται

Οι Ουκρανοί υπάλληλοι της Tesla που καλούνται να επιστρέψουν στη χώρα τους για να την υπερασπιστούν, θα λάβουν μισθούς τριών μηνών, σύμφωνα με ένα email που έστειλε η εταιρεία σε εργαζόμενους στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Προς το παρόν, δεν είναι ξεκάθαρο αν αυτό θα ισχύσει και για τους εργαζόμενους στη Βόρεια Αμερική και αλλού.

Δείτε επίσης: Η Tesla κατασκεύασε σταθμό Supercharger σε μόλις 8 ημέρες

Η εταιρεία είπε ότι το παραπάνω μέτρο θα επαναξιολογηθεί στο μέλλον, ενώ θα παρακολουθεί τις εξελίξεις στο μέτωπο Ρωσίας-Ουκρανίας ώστε να υπάρξουν και άλλες αντίστοιχες ενέργειες.

Στο email της Δευτέρας, η Tesla επαίνεσε επίσης τους υπαλλήλους της για την παροχή βοήθειας στη SpaceX (άλλη μια εταιρεία του CEO της Tesla, Elon Musk) στην προσπάθειά της να φέρει την υπηρεσία δορυφορικού διαδικτύου Starlink στην Ουκρανία.

Μάθετε περισσότερα: Ο Elon Musk ενεργοποιεί την υπηρεσία Starlink στην Ουκρανία

Οι υπάλληλοι της Tesla βοήθησαν σημαντικά στην τροφοδοσία του εξοπλισμού Starlink.

Αν και η Tesla δεν δραστηριοποιείται στην Ουκρανία, η εταιρεία ανέφερε στο email ότι περίπου 5.000 ιδιοκτήτες Tesla οχημάτων και άλλοι οδηγοί EV στη χώρα θα μπορούν να φορτίζουν δωρεάν τα οχήματά τους σε ορισμένους από τους σταθμούς Supercharger στην Πολωνία, την Ουγγαρία και τη Σλοβακία.

Μάθετε περισσότερα: Ουκρανία – Σύνορα: Η Τesla προσφέρει δωρεάν supercharging

Η Tesla δεν είναι η μόνη αυτοκινητοβιομηχανία που λαμβάνει μέτρα για να βοηθήσει την Ουκρανία αλλά και τους υπαλλήλους της που επηρεάζονται από αυτή την κατάσταση.

Αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η General Motors και η Ford στις ΗΠΑ κινήθηκαν γρήγορα για να αναστείλουν τις δραστηριότητές τους στη Ρωσία μετά την εισβολή της χώρας στην Ουκρανία. Η Stellantis ανακοίνωσε στις 2 Μαρτίου ότι δημιούργησε μια ομάδα υποστήριξης που θα λειτουργεί όλο το εικοσιτετράωρο για να υποστηρίζει και να παρακολουθεί την υγεία και την ασφάλεια των 71 εργαζομένων της εταιρείας με έδρα την Ουκρανία.

Πηγή: CNBC