Η Microsoft έχει αρχίσει να δοκιμάζει tabs στον File Explorer στα Windows 11. Ο Rafael Rivera, ένας από τους προγραμματιστές της Windows εφαρμογής EarTrumpet, ανακάλυψε την υποστήριξη νέων tab που κρύβονται μέσα στην τελευταία δοκιμαστική έκδοση της Microsoft για Windows 11. Αυτή η δυνατότητα φαίνεται να είναι μια από τις μυστικές προσθήκες που η Microsoft άρχισε να δοκιμάζει πρόσφατα στα Windows 11.

Δείτε επίσης: Microsoft account: Απαραίτητο για το set up μελλοντικών εκδόσεων των Windows 11 Pro

Η προσθήκη καρτελών στο File Explorer στα Windows 11 επιτρέπει το άνοιγμα πολλών φακέλων σε ένα παράθυρο. Η Microsoft ξεκίνησε για πρώτη φορά να δοκιμάζει tabs στις εφαρμογές των Windows 10, κάτω από μια δυνατότητα που ονομάζεται Sets. Αυτό περιλάμβανε υποστήριξη για tabs εντός του File Explorer και tabs σε κάθε εφαρμογή των Windows, αλλά η Microsoft ακύρωσε το project και δεν το κυκλοφόρησε ποτέ στους χρήστες των Windows 10.

Δείτε επίσης: Windows 11 προειδοποίηση για υπολογιστές που δεν υποστηρίζονται

Ωστόσο, η Microsoft δεν φαίνεται να αναθεωρεί το interface του File Explorer ως μέρος του tab support. Το Windows File Explorer υπάρχει στο λειτουργικό σύστημα από τα Windows 95 και διάφοροι σχεδιαστές τα τελευταία χρόνια έχουν δημιουργήσει concepts για να προσπαθήσουν να το βελτιώσουν και να τον εκσυγχρονίσουν.

Ενώ η Microsoft έχει κάνει κάποιες βελτιώσεις στον File Explorer στα Windows 11, ένας προγραμματιστής προχώρησε ακόμη περισσότερο και δημιούργησε μια νέα εφαρμογή File Explorer. Το Files, μια εφαρμογή που διατίθεται από το κατάστημα των Windows, υποστηρίζει ήδη tabs και περιλαμβάνει θέματα και άλλες σύγχρονες λειτουργίες.

Δείτε επίσης: Windows 11: Η νέα έκδοση ζητά τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας

Τώρα περιμένουμε η Microsoft να ανακοινώσει επίσημα τα tabs για τον File Explorer. Η επικεφαλής του Windows Insider, Amanda Langowski, δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η εταιρεία «θα επικοινωνούσε μόνο σχετικά με τις λειτουργίες που επιδιώκει να δοκιμάσουν οι Insiders και να δώσουν feedback». Δεδομένου ότι τα tabs για τον File Explorer είναι μια δυνατότητα που πάρα πολλοί χρήστες ζήταγαν, αναμένουμε να δούμε μια επίσημη ανακοίνωση της Microsoft σύντομα.

Πηγή πληροφοριών: theverge.com