Τον Νοέμβριο του 2021, κατατέθηκε μια ομαδική αγωγή κατά της Sony (τμήμα PlayStation) με ισχυρισμό «διαφορές αμοιβών και άλλες περιπτώσεις διάκρισης με βάση το φύλο» στα γραφεία της εταιρείας στην Καλιφόρνια. Η Sony προσπάθησε να “κλείσει” την υπόθεση, αλλά φαίνεται πως όλο και περισσότερες γυναίκες κατηγορούν το τμήμα του PlayStation για σεξισμό.

Δείτε επίσης: Χιλιάδες γυναίκες μηνύουν τη Google για μισθολογικές ανισότητες

Όλο και περισσότερες γυναίκες κατηγορούν την Sony (τμήμα PlayStation) για σεξισμό

Όπως αναφέρει η Axios, η υπόθεση ξεκίνησε από μια πρώην υπάλληλο. Οι προσπάθειες της Sony να “απορρίψει” την υπόθεση —με την εταιρεία να λέει ότι «αποτυγχάνει να προσδιορίσει μια ενιαία πολιτική, πρακτική ή διαδικασία στην [PlayStation] που φέρεται να αποτελούσε τη βάση οποιασδήποτε εκτεταμένης σκόπιμης διάκρισης ή είχε αντίκτυπο που εισάγει διακρίσεις στις γυναίκες» — οδήγησαν σε μια σειρά από άλλες γυναίκες προσθέτοντας τα ονόματα και τις εμπειρίες τους στην αγωγή.

Δείτε επίσης: Facebook, Google, TikTok, Twitter: Το διαδίκτυο θα γίνει ασφαλέστερο για τις γυναίκες

Μερικές από τις ιστορίες τους περιλαμβάνουν «μια επιστολή που μοιράστηκε [μία εργαζόμενη] με γυναίκες υπαλλήλους όταν έφυγε από την εταιρεία τον Ιανουάριο, αναφέροντας επανειλημμένες προσπάθειες να ενημερώσει τους ανωτέρους σχετικά με τις σεξιστικές προκαταλήψεις, τις διακρίσεις σε βάρος των εγκύων και την αντίσταση ενός ανώτερου άνδρα στο τμήμα HR να κάνει το οτιδήποτε για να λύσει αυτά τα θέματα», καθώς και το γεγονός ότι μια πρώην υπάλληλος ήταν μεταξύ 11 γυναικών που παραιτήθηκαν σε διάστημα τεσσάρων μηνών από ένα μόνο γραφείο. Ένας πρώην προγραμματιστής έγραψε: «Πιστεύω ότι η Sony δεν μπορεί να χειριστεί τα τοξικά περιβάλλοντα».

Όπως αναφέρει το Polygon, μέσα στην αγωγή περιλαμβάνεται το όνομα της πρώην ανώτερης διευθύντριας της Sony Interactive, Marie Harrington:

Η Marie Harrington, παραιτήθηκε από τη Sony το 2019 λόγω του «συστημικού σεξισμού κατά των γυναικών». Η Harrington είπε ότι οι άντρες στη Sony βαθμολογούσαν τις γυναίκες υπαλλήλους με βάση το «hotness» τους. Περιέγραψε επίσης μια περίπτωση όπου ένας μηχανικός της ζήτησε να μην φοράει φούστες στη δουλειά «γιατί του αποσπούσε την προσοχή» και ισχυρίστηκε ότι άνδρες μηχανικοί πήγαιναν σε στριπτιτζάδικα κατά τη διάρκεια του διαλλείματος.

Σε ένα άλλο περιστατικό, η Harrington λέει ότι ζήτησε ένα ιδιωτικό δωμάτιο θηλασμού αφού απέκτησε δίδυμα το 2005. Χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει μια «αποθήκη με σπασμένη κλειδαριά ακριβώς έξω από το λόμπι της εισόδου». Η Harrington έγραψε ότι σταμάτησε να θηλάζει νωρίς «επειδή δεν ήταν βιώσιμο υπό αυτές τις συνθήκες».

Δείτε επίσης: Έξι ακόμη γυναίκες υποβάλλουν μήνυση στην Tesla για σεξουαλική παρενόχληση

Όλο και περισσότερες γυναίκες κατηγορούν την Sony (τμήμα PlayStation) για σεξισμό

Οι μαρτυρίες των οκτώ γυναικών προστέθηκαν στην αρχική μήνυση που κατατέθηκε από την Emma Majo τον Νοέμβριο του 2021.

Πηγή πληροφοριών: kotaku.com