Το Instagram επιτρέπει στους Live creators να διορίζουν moderators κατά τη διάρκεια των streams τους. Οι mods θα έχουν τη δυνατότητα να αναφέρουν σχόλια, να αφαιρούν θεατές από το stream, καθώς και να απενεργοποιούν τα σχόλια ενός συγκεκριμένου θεατή.

Δείτε επίσης: Το Instagram προσθέτει στα βίντεο λεζάντες που δημιουργούνται αυτόματα

Το Instagram σημειώνει ότι οι Live creators μπορούν να ορίσουν έναν moderator πατώντας τις τρεις τελείες στη γραμμή των σχολίων κατά τη διάρκεια ενός Live. Από εκεί, μπορούν να επιλέξουν έναν moderator από μια λίστα προτεινόμενων λογαριασμών ή να χρησιμοποιήσουν τη γραμμή αναζήτησης για να αναζητήσουν έναν συγκεκριμένο λογαριασμό.

Δείτε επίσης: Ρωσία: Η Meta είναι «εξτρεμιστική οργάνωση» – ban σε Instagram/WhatsApp

Το Live κυκλοφορεί από το 2016 και έχοντας αυτό κατά νου, προκαλεί εντύπωση που το Instagram μόλις τώρα άρχισε να υποστηρίζει moderators για τα streams του. Το moderation έχει γίνει ένα απαραίτητο βασικό στοιχείο σε άλλες πλατφόρμες livestreaming, όπως το Twitch

και το YouTube, όπου τα σχόλια μπορούν γρήγορα να πάρουν άσχημη τροπή. Ακόμη και η αδελφή εταιρεία του Instagram, το Facebook, δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να προσθέτουν mods στα streams τους και επίσης πρόσθεσε εργαλεία για την αφαίρεση των trolls — ακριβώς όπως το moderation διαθέτει το Instagram που μόλις κυκλοφόρησε.

Δείτε επίσης: Το Instagram αφαιρεί τα Boomerang και Hyperlapse από τα app stores

Καθώς το Instagram προσπαθεί να προσελκύσει περισσότερους δημιουργούς στο Live με τη δυνατότητα δημιουργίας εσόδων από streams, η διαθεσιμότητα των chat moderators θα πρέπει να κάνει την εμπειρία του streaming πολύ πιο ευχάριστη για τους δημιουργούς.

Πηγή πληροφοριών: theverge.com