Η Ford θα αρχίσει σύντομα να πουλά και να αποστέλλει ορισμένα μοντέλα Ford Explorer, χωρίς τα chips που τροφοδοτούν τα χειριστήρια του πίσω κλιματισμού και της θέρμανσης, σύμφωνα με μια αναφορά από το Automotive News. Η αυτοκινητοβιομηχανία θα αποστείλει τους ημιαγωγούς που λείπουν στους αντιπροσώπους εντός ενός έτους, τους οποίους στη συνέχεια θα εγκαταστήσουν στα οχήματα των πελατών μετά την αγορά.

Δείτε επίσης: Η Ford θα διπλασιάσει την παραγωγή των ηλεκτρικών F-150 Lightning

Ο εκπρόσωπος της Ford, Said Deep, δήλωσε ότι η θέρμανση και ο κλιματισμός θα εξακολουθούν να ελέγχονται από τα μπροστινά καθίσματα και ότι οι πελάτες που θα επιλέξουν να αγοράσουν ένα όχημα χωρίς τα πίσω χειριστήρια, θα λάβουν μείωση τιμής. Σύμφωνα με τον Deep, η Ford το κάνει αυτό ως έναν τρόπο να φέρει τα νέα μοντέλα στους πελάτες πιο γρήγορα και ότι η αλλαγή είναι μόνο προσωρινή.

Η αυτοκινητοβιομηχανία είχε αρχικά σχέδια να αποστείλει μερικώς κατασκευασμένα, μη οδηγήσιμα οχήματα σε αντιπροσώπους πέρυσι, αλλά τώρα τα οχήματα χωρίς chips θα μπορούν να οδηγηθούν και να πωληθούν. Όπως επισημαίνεται από το Automotive News, η απόφαση της Ford έρχεται ως μια προσπάθεια να μετακινήσει τα μερικώς κατασκευασμένα οχήματα που συνωστίζονται στις εργοστασιακές της παρτίδες.

Δείτε ακόμα: Ford: Bug επέτρεπε την παραβίαση δεδομένων πελατών και εργαζομένων

Τον περασμένο μήνα, εκατοντάδες νέα Ford Broncos εντοπίστηκαν να μένουν αδρανή στα χιονισμένα οικόπεδα κοντά στο εργοστάσιο συναρμολόγησης της Ford στο Michigan, περιμένοντας στις εγκαταστάσεις που σχετίζονται με chips.

Όπως πολλές άλλες εταιρείες, η Ford παλεύει με τους περιορισμούς που επιβάλλει η έλλειψη chip. Αφού η έλλειψη ημιαγωγών ανάγκασε τη Ford να μειώσει την παραγωγή του δημοφιλούς F-150 πέρυσι, άρχισε να δίνει στους πελάτες τη δυνατότητα να αγοράσουν το όχημα χωρίς αυτόματο start-stop, δηλαδή τη λειτουργία που σβήνει τον κινητήρα ενός οχήματος, όταν πρόκειται να σταματήσει τελείως. Η Ford έδωσε στους επηρεαζόμενους ιδιοκτήτες πίστωση 50 $ σε αντάλλαγμα.

Δείτε επίσης: ΗΠΑ: Ford, Argo και Walmart φέρνουν το delivery με ρομπότ σε τρεις πόλεις

Άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες χρειάστηκε επίσης να κάνουν θυσίες λόγω της έλλειψης chip, με την GM να εγκαταλείπει την ασύρματη φόρτιση, τα ραδιόφωνα HD και μια μονάδα διαχείρισης καυσίμου που έκανε ορισμένα φορτηγά να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά. Εν τω μεταξύ, η Tesla πούλησε ορισμένα αυτοκίνητα χωρίς θύρες USB. Τα πολυτελή αυτοκίνητα δεν εξαιρέθηκαν από την έλλειψη, καθώς η Cadillac απέρριψε τη λειτουργία hands-free οδήγησης στο Escalade 2022, ενώ η BMW άρχισε να αποστέλλει ορισμένα αυτοκίνητα χωρίς οθόνες αφής.