Η Intel ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει νέα “κορυφαία εργοστάσια κατασκευής chip” € 17 δισεκατομμυρίων στη Γερμανία, στα πλαίσια μιας νέας τεράστιας επένδυσης σε ευρωπαϊκές εγκαταστάσεις παραγωγής.

Δείτε επίσης: Ευπάθεια Spectre κάνει bypass άμυνες των CPU της Intel και ARM

Η Intel ετοιμάζει νέα εργοστάσια παραγωγής chip στη Γερμανία

Η εταιρεία κατασκευάζει επίσης ένα νέο R&D και design hub στη Γαλλία και σχεδιάζει να επενδύσει σε πρόσθετους τομείς στην Ιρλανδία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Πολωνία. Συνολικά, η Intel σχεδιάζει να επενδύσει πάνω από 33 δισεκατομμύρια σε πρώτο στάδιο. Αυτό αποτελεί μέρος ενός συνόλου € 80 δισεκατομμυρίων που θα επενδύσει στην ΕΕ την επόμενη δεκαετία.

Η νέα γερμανική τοποθεσία θα αποτελείται από δύο εργοστάσια chip στο Magdeburg, με την κατασκευή να ξεκινά το πρώτο εξάμηνο του 2023, ενώ η παραγωγή προγραμματίζεται για το 2027. Τα εργοστάσια θα παράγουν τα προϊόντα επόμενης γενιάς της Ιntel, “Angstrom-era”, (τα οποία θα περιλαμβάνουν τα Intel 20A και Ιntel 18A nodes που η εταιρεία παρουσίασε πέρυσι). Επιπλέον, τα νέα εργοστάσια δεν θα φτιάχνουν μόνο chip για την Ιntel. Η εταιρεία θέλει να βοηθήσει στην παραγωγή chip και για πελάτες της Ιntel Foundry Services. Η Intel λέει ότι για το project στη Γερμανία θα ανοίξουν τουλάχιστον 7.000 νέες θέσεις εργασίας, για την κατασκευή των τεράστιων νέων εργοστασίων. Επιπλέον, μόλις αρχίσει η παραγωγή θα δημιουργηθούν 3.000 μόνιμες θέσεις εργασίας στην Intel.

Δείτε επίσης: Η Intel εξαγοράζει την Tower Semiconductor έναντι $ 5,4 δισεκατομμυρίων

Η νέα ευρωπαϊκή επένδυση έρχεται ως μέρος της στρατηγικής “IDM 2.0” της Intel που εισήγαγε ο CEO, Pat Gelsinger, όταν ανέλαβε την εταιρεία. Η Intel έχει ήδη ανακοινώσει μια τεράστια επένδυση 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις της στην Αριζόνα, ενώ μια παρόμοια επένδυση (20 δισεκατομμυρίων δολαρίων) έχει ανακοινωθεί και για μια νέα τοποθεσία στο Οχάιο. Μάλιστα, η Intel ισχυρίζεται ότι το εργοστάσιο παραγωγής chip στο Οχάιο θα είναι η “μεγαλύτερη τοποθεσία παραγωγής πυριτίου στον πλανήτη”.

Μάθετε περισσότερα: Έκθεση: Η Intel σχεδιάζει να χτίσει εργοστάσιο παραγωγής τσιπ στο Ohio

Η TSMC και η Samsung έχουν, επίσης, ανακοινώσει μεγάλα σχέδια για νέες εγκαταστάσεις παραγωγής chip.

Πηγή: The Verge