Η Google μοιράζεται επιτέλους περισσότερα για το πώς θα παραδώσει το game streaming Stadia σε άλλες εταιρείες. Η εταιρεία χρησιμοποίησε το Google for Games Developer Summit για να περιγράψει λεπτομερώς το Immersive Stream for Games, την «διευρυμένη» πλατφόρμα Stadia για τρίτα μέρη. Η προσφορά επιτρέπει στις επιχειρήσεις να προσφέρουν gaming cloud για ένα ευρύ φάσμα παικτών — όχι μόνο για συνδρομητές.

Δείτε επίσης: Οι υπάλληλοι της Google είναι δυσαρεστημένοι με τις παροχές της εταιρείας

H Google επιτρέπει σε άλλες εταιρείες να χρησιμοποιούν την τεχνολογία Stadia

Όπως και με το ίδιο το Stadia, μια λειτουργία “Click to Play Trials” θα επιτρέψει στους παίκτες να δοκιμάσουν πλήρεις τίτλους χωρίς λογαριασμό. Θα ξέρετε αν σας αρέσει ένα παιχνίδι χωρίς να χρειάζεται να το κατεβάσετε. Μπορείτε επίσης να περιηγηθείτε σε ένα κατάστημα παιχνιδιών χωρίς λογαριασμό. Αντίστοιχα, η Google θέλει να απλοποιήσει τη μεταφορά παιχνιδιών στην πλατφόρμα μέσω μιας προσπάθειας “Low Change Porting” που θα μειώσει την εργασία που απαιτείται για να γίνουν τα παιχνίδια φιλικά στο streaming.

Δείτε επίσης: Android trojan παραμένει στο Google Play Store από τον Ιανουάριο

Μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να φτάσουν όλες αυτές οι λειτουργίες σε πρώιμους χρήστες του Immersive Stream. Το ανοιχτό μοντέλο της βιτρίνας αναμένεται τις “επόμενες εβδομάδες”, ενώ οι δοκιμές θα έρθουν κάποια στιγμή το 2022. Το ευκολότερο porting είναι ακόμα υπό δοκιμή. Ωστόσο, η AT&T χρησιμοποίησε ήδη την πρόχειρη έκδοση της πλατφόρμας για να προσφέρει δωρεάν το Batman: Arkham Knight

(τον Οκτώβριο), και διαφημίζει και ένα επερχόμενο δεύτερο παιχνίδι που θα σας επιτρέψει τελικά να κάνετε stream σε κινητά, όχι μόνο σε επιτραπέζιους υπολογιστές.

H Google επιτρέπει σε άλλες εταιρείες να χρησιμοποιούν την τεχνολογία Stadia

Δείτε επίσης: Το Google Domains βγαίνει από την έκδοση beta μετά από επτά χρόνια

Η επέκταση σε εξωτερικές εταιρείες ήταν σε μεγάλο βαθμό αναμενόμενη. Δεν είναι μυστικό ότι η Google δυσκολεύτηκε να αναπτύξει το Stadia και έκλεισε τα εσωτερικά της στούντιο παιχνιδιών στις αρχές του 2021. Το Immersive Stream δίνει στην εταιρεία έναν τρόπο να επωφεληθεί από την τεχνολογία του Stadia και μπορεί να αποκρούσει τους ανταγωνιστές της.

Πηγή πληροφοριών: engadget.com