Την περασμένη άνοιξη, η Samsung ανακοίνωσε τρια τηλέφωνα της σειράς Galaxy A που όλα προορίζονταν για τα ράφια των λιανοπωλητών των ΗΠΑ. Φέτος, υπόσχεται μόνο ένα νέο μοντέλο για τους πελάτες των ΗΠΑ: το Samsung Galaxy A53 5G. Προσφέρει κάποιες μέτριες αναβαθμίσεις, κάτι που είναι εντάξει επειδή το A52 5G ήταν ένα πολύ καλό τηλέφωνο. Αλλά το καλύτερο νέο χαρακτηριστικό του είναι μια χαμηλότερη τιμή 50 $, η οποία στα 449 $ για 128 GB αποθηκευτικού χώρου, το τοποθετεί κάτω από το iPhone SE της Apple 479 $ με 128 GB. Ίσως είναι σύμπτωση! Πιθανώς όχι! Επίσης κάνει το ντεμπούτο του σήμερα το Galaxy A33 5G, το οποίο έρχεται σε αγορές εκτός των ΗΠΑ.

Δείτε επίσης: Samsung: Το Awesome Galaxy A event θα λάβει χώρα στις 17 Μαρτίου

Η πιο αξιοσημείωτη αλλαγή hardware του Samsung Galaxy A53 5G είναι η μετάβαση στον νέο επεξεργαστή Exynos 1280 5nm της Samsung. Η έκδοση του A52 5G που πωλήθηκε στις ΗΠΑ περιλάμβανε έναν επεξεργαστή Qualcomm, επομένως η χρήση του house-brand chip αντιπροσωπεύει μια αλλαγή στρατηγικής, ίσως με σκοπό την χαμηλότερη τιμή. Ή ίσως φταίει η κατάσταση της έλλειψης chip. Σε κάθε περίπτωση, συνδυάζεται με 6 GB RAM, που είναι μια υγιής ποσότητα μνήμης για ένα τηλέφωνο μεσαίας κατηγορίας.

Υπάρχει επίσης μεγαλύτερη μπαταρία στο A53 5G — έως 5.000 mAh από 4.500 mAh στο προηγούμενο μοντέλο. Η απόδοση της μπαταρίας ήταν ήδη καλή στο A52, επομένως ο ισχυρισμός της Samsung για δύο ολόκληρες ημέρες με μία μόνο φόρτιση στο νέο μοντέλο φαίνεται εύλογος.

Δείτε επίσης: Τα τηλέφωνα Samsung αποκτούν περισσότερα στοιχεία Material You

Σχεδόν οτιδήποτε άλλο στο τηλέφωνο μεταφέρεται από την προηγούμενη γενιά, ξεκινώντας, φυσικά, με το 5G. Υπάρχει επίσης το ίδιο πάνελ OLED 120 Hz 6,5 ιντσών, αντίσταση στο νερό IP67, μια σταθεροποιημένη κύρια κάμερα 64 megapixel με ευρεία οθόνη 12 megapixel και γρήγορη ενσύρματη φόρτιση 25 W. Όλα αυτά ήταν πολύ καλές προδιαγραφές για ένα τηλέφωνο μεσαίας κατηγορίας πέρυσι και συνεχίζουν να ξεχωρίζουν στο μοντέλο του 2022.

Το Galaxy A33 5G μοιάζει σχεδόν πανομοιότυπο με το A53 5G, αλλά έχει ελαφρώς μικρότερο OLED 6,4 ιντσών με κορυφαίο ρυθμό ανανέωσης 90 Hz. Χρησιμοποιεί επίσης διαφορετικούς αισθητήρες κάμερας, με κύρια κάμερα χαμηλότερης ανάλυσης 48 megapixel, αν και εξακολουθεί να περιλαμβάνει σταθεροποίηση εικόνας. Διαφορετικά, οι προδιαγραφές είναι σε μεγάλο βαθμό οι ίδιες, συμπεριλαμβανομένης της βαθμολογίας IP67 και της μπαταρίας 5.000 mAh.

Δείτε επίσης: Παλαιότερα Samsung flagships αποκτούν δυνατότητες κάμερας Galaxy S22

Υπάρχει και μια ακόμη βελτίωση σε αυτά τα μοντέλα που δεν θα βρείτε σε κανένα φύλλο προδιαγραφών. Για ορισμένες συσκευές, η Samsung έχει υποσχεθεί τέσσερα χρόνια ενημερώσεων λειτουργικού συστήματος και πέντε χρόνια ενημερώσεων ασφαλείας — θα συμπεριληφθούν τα A53 5G και A33 5G. Αυτή είναι μια από τις καλύτερες πολιτικές υποστήριξης για τηλέφωνα Android flagship και σίγουρα μια από τις καλύτερες που θα βρείτε για ένα τηλέφωνο μεσαίας κατηγορίας.

Πηγή πληροφοριών: theverge.com