Πηγές αναφέρουν ότι η Apple αποφάσισε να μειώσει την παραγωγή για το νέο μοντέλο iPhone SE λόγω της χαμηλότερης, από το αναμενόμενο, ζήτησης.

Το iPhone SE 2022 κυκλοφόρησε νωρίτερα αυτό το μήνα και είναι ένα από τα πιο οικονομικά smartphones με δυνατά χαρακτηριστικά.

Δείτε επίσης: iPhone 14 Pro: Έρχεται με αλλαγές στην κάμερα! Εσύ θα το αγόραζες;

Η Apple παρουσίασε το ολοκαίνουργιο iPhone SE με το νέο και ισχυρό A15 Bionic chip. Ο σχεδιασμός μοιάζει αρκετά με το iPhοne SE προηγούμενης γενιάς, αλλά το νέο μοντέλο είναι πιο ανθεκτικό.

Το iPhone SE 3 υποστηρίζει πολλές χρήσιμες δυνατότητες, όπως συνδεσιμότητα 5G, ενώ έρχεται και με βελτιωμένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας χάρη στην αποτελεσματικότητα του A15 Bionic chip. Το τηλέφωνο διαθέτει ένα ολοκαίνουργιο σύστημα κάμερας και προσφέρει απίστευτα πλεονεκτήματα, όπως τα Smart HDR 4, Photographic Styles, Deep Fusion και Portrait mode. Επιπλέον, λειτουργεί με το iOS 15 που βελτιώνει την εμπειρία χρήσης του iPhone, χάρη στα έξυπνα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες που προσφέρει.

Αυτά τα χαρακτηριστικά, σε συνδυασμό με την τιμή του (429$) έκαναν τους αναλυτές να πιστέψουν ότι η ζήτηση του iPhone SE θα ήταν μεγάλη, με τις πωλήσεις να αγγίζουν τα 30 εκατομμύρια μονάδες φέτος (περίπου 5 εκατομμύρια υψηλότερες από το μοντέλο του 2020 την πρώτη χρονιά).

Αναφορές: Η ζήτηση iPhone SE είναι τελικά χαμηλή

Ωστόσο, υπάρχουν τουλάχιστον δύο εκθέσεις που αναφέρουν ότι η ζήτηση για το iPhοne SE είναι τελικά χαμηλότερη από το αναμενόμενο. Η Nikkei Asia λέει ότι η Apple μειώνει σημαντικά την παραγωγή, αν και υποδηλώνει ότι εξωτερικοί παράγοντες ευθύνονται γι’ αυτό.

Η Apple σχεδιάζει να κατασκευάσει περίπου 20% λιγότερα iPhone SE από ό,τι είχε αρχικά προγραμματιστεί για το επόμενο τρίμηνο. Σύμφωνα με τη Nikkei Asia, η μείωση της παραγωγής αλλά και η ίδια η μειωμένη ζήτηση για το iPhοne SE, οφείλονται σε ένα βαθμό στο ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία και ο επικείμενος πληθωρισμός έχουν αρχίσει να μειώνουν γενικά τη ζήτηση ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης.

Δείτε επίσης: Άδεια οδήγησης/ταυτότητα στο iPhone: Από ποιες πολιτείες ξεκινά η υποστήριξη;

Ο αναλυτής προϊόντων της Apple, Ming-Chi Kuo, υποστηρίζει επίσης ότι η ζήτηση για το νέο τηλέφωνο είναι χαμηλή.

«Το lockdown στη Shanghai δεν επηρεάζει την παραγωγή του iPhone SE. Ωστόσο, η ζήτηση του νέου iPhοne SE είναι χαμηλότερη από την αναμενόμενη (η κατάσταση παράδοσης "σε απόθεμα" ως μία από τις αποδείξεις)». Ο Kuo είπε ακόμα, ότι με βάση αυτά τα στοιχεία, εκτιμά ότι τελικά θα πωληθούν λιγότερα iPhone SE μέσα στο 2022.

Λόγω αυτής της κατάστασης, το iPhοne SE του 2022 μπορεί να έχει λιγότερες πωλήσεις από το iPhοne SE προηγούμενης γενιάς.

Δείτε επίσης: Η Apple αποκλείει τη λειτουργία του Apple Pay στη Ρωσία

Γενικά, το iPhone SE δεν είναι τόσο δημοφιλές όσο τα πιο ακριβά iPhone της Apple. Σύμφωνα με την Counterpoint Research, η έκδοση 2020 του iPhοne SE αντιπροσώπευε μόνο το 12% όλων των πωλήσεων iPhone, από την κυκλοφορία του μέχρι το 4ο τρίμηνο του 2021.

Η Nikkei αναφέρει επίσης μείωση της παραγωγής του iPhone 13, αλλά λέει ότι πρόκειται απλώς για μια συνηθισμένη εποχιακή προσαρμογή.

Πηγή: 9to5mac