Η Dyson ανακοίνωσε το πρώτο της wearable προϊόν Dyson Zone, που ενσωματώνει την τεχνογνωσία της εταιρείας στον καθαρισμό αέρα, σε ένα σετ ακουστικών ακύρωσης θορύβου Bluetooth, που απευθύνονται σε κατοίκους των πόλεων που θέλουν να αποφύγουν τον μολυσμένο αέρα.

Δείτε επίσης: Πάνω από 60 εκατομμύρια αρχεία fitness wearables εκτέθηκαν

Σε αντίθεση με οτιδήποτε έχει φτιάξει η εταιρεία στο παρελθόν, η συσκευή Dyson Zone είναι βέβαιο ότι θα τραβήξει τα βλέμματα. Πρόκειται για ένα σετ από μεγάλα, βελούδινα ακουστικά με πλαστικό υλικό τύπου μάσκας, που συνδέεται από αυτί σε αυτί καλύπτοτας το στόμα του χρήστη και μοιάζει σαν να βγήκε από ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Παρέχει καθαρό αέρα στο στόμα και τη μύτη, ενώ ταυτόχρονα αντιμετωπίζει την ηχορύπανση μέσω της ενεργής τεχνολογίας ακύρωσης θορύβου.

Ο επικεφαλής μηχανικός Jake Dyson δήλωσε: «Η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα – μας επηρεάζει όπου κι αν πάμε. Στα σπίτια μας, στο σχολείο, στη δουλειά, καθώς ταξιδεύουμε, όταν περπατάμε, όταν κάνουμε ποδήλατο όταν χρησιμοποιούμε δημόσια ή ιδιωτικά μέσα μεταφοράς. Το Dyson Zone καθαρίζει τον αέρα που αναπνέετε εν κινήσει. Και σε αντίθεση με τις μάσκες προσώπου, προσφέρει φρέσκο ​​αέρα χωρίς να αγγίζει το πρόσωπό σας».

Ο σχεδιασμός της διαθέτει κινητήρα, ανεμιστήρα, συμπιεστή και φίλτρο διπλής στρώσης καθαρισμού αέρα σε κάθε ακουστικό. Ο αέρας αναρροφάται μέσω των φίλτρων καθαρίζοντας κατά 99% από σωματίδια μεγέθους έως 0,1 microns, συμπεριλαμβανομένης της γύρης, των βακτηρίων και της σκόνης, καθώς και αέριων ρύπων όπως το θείο ή το διοξείδιο του αζώτου. Στη συνέχεια, ο φιλτραρισμένος αέρας ωθείται κατά μήκος του εσωτερικού μιας προσωπίδας, η οποία κάθεται ακριβώς μπροστά από το στόμα και τη μύτη χωρίς να έρχεται σε επαφή με το δέρμα, δημιουργώντας έναν θύλακα καθαρού αέρα για να αναπνέει ο χρήστης.

Δείτε ακόμα: Pixel Buds A: Τα νέα οικονομικά ακουστικά της Google

Τα ακουστικά διαθέτουν αισθητήρες που ανιχνεύουν πόσο γρήγορα κινείται ο χρήστης, προσαρμόζοντας αυτόματα τη ροή αέρα μεταξύ τριών επιπέδων έντασης για να εξασφαλίσουν ότι παρέχουν έως και 5 λίτρα καθαρού αέρα το δευτερόλεπτο, τον αντίστοιχο ρυθμό αναπνοής που έχει ένας άνθρωπος όταν κάνει τζόκινγκ. Ένας αισθητήρας ποιότητας αέρα στο αριστερό αυτί παρακολουθεί τα επίπεδα ρύπανσης σε πραγματικό χρόνο στέλνοντας τα δεδομένα σε μια εφαρμογή στο τηλέφωνό σας και σας ενημερώνει πότε να αντικαταστήσετε τα φίλτρα, τα οποία θα διαρκέσουν για περίπου 12 μήνες χρήσης στην Ευρώπη ή λιγότερο σε πιο μολυσμένα περιβάλλοντα.

Το γείσο έχει βραχίονες ρυθμιζόμενου μεγέθους και συνδέεται με τα ακουστικά μέσω μαγνητών που μπορούν να ξεκουμπωθούν ή να ξεκολλήσουν έτσι ώστε να πέφτει στο πηγούνι του χρήστη, σταματώντας τους ανεμιστήρες για να του επιτρέψει να μιλήσει σε άλλους. Η Dyson διαθέτει επίσης ένα πρόσθετο εξάρτημα μάσκας που βρίσκεται μεταξύ της προσωπίδας και του προσώπου, συμπεριλαμβανομένου ενός φίλτρου FFP2, που αναπτύχθηκε ως απάντηση στις απαιτήσεις κάλυψης της πανδημίας Covid-19.

Εν τω μεταξύ, η τεχνολογία ακύρωσης θορύβου, παρόμοια με αυτή που υπάρχει στα Bose, Sony και άλλα ακουστικά που είναι δημοφιλή, χρησιμοποιεί μικρόφωνα για να παρακολουθεί τους εξωτερικούς ήχους και τους περιστρεφόμενους συμπιεστές σε κάθε πλευρά του κεφαλιού του χρήστη για να τους αφαιρεί μέσω αντιηχητικών κυμάτων που παίζονται στα αυτιά. Τα ακουστικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς τη συσκευή καθαρισμού αέρα αφαιρώντας τη μάσκα.

Δείτε επίσης: Δεν υποστηρίζουν όλα τα ακουστικά της Apple τo Music lossless streaming

Η μπαταρία διαρκεί έως και 4,5 ώρες με τον χαμηλότερο ρυθμό καθαρισμού ή 90 λεπτά με το μέγιστο, που προορίζεται να χρησιμοποιηθεί μόνο για σύντομες περιόδους. Διαρκούν έως και 40 ώρες όταν χρησιμοποιούνται μόνο ως ακουστικά, διαθέτουν γρήγορη φόρτιση μέσω USB-C που φτάνει στο 60% σε 20 λεπτά και μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά τη φόρτιση εάν απαιτείται.

Το Dyson Zone πρόκειται να ξεκινήσει να πωλείται το φθινόπωρο σε τιμή premium που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη και αναμένεται να κυμαίνεται από 500 έως 1.000 £.