Το Instagram παρέχει στους χρήστες μια σειρά από νέες επιλογές όταν στέλνουν άμεσα μηνύματα (DMs) στην πλατφόρμα του. Η πιο χρήσιμη είναι μια νέα επιλογή για να απαντάτε γρήγορα σε ένα DM απευθείας από το feed σας χωρίς να χρειάζεται να μεταβείτε στα εισερχόμενά σας. Επίσης θα κυκλοφορήσουν και νέες επιλογές κοινής χρήσης καθώς και η δυνατότητα αποστολής προεπισκοπήσεων τραγουδιών και διεξαγωγής δημοσκοπήσεων σε ομαδικές συνομιλίες.

Δείτε επίσης: Instagram: Κυκλοφόρησαν δύο modes που θα αλλάξουν το feed σας

Ο επικεφαλής της πλατφόρμας, Adam Mosseri, ανακοίνωσε την πρόθεση του το Instagram να επικεντρωθεί στα DMs φέτος σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στα τέλη Δεκεμβρίου. "Η ανταλλαγή μηνυμάτων είναι ένας από τους κύριους τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι – στην πραγματικότητα είναι ο κύριος τρόπος για τον οποίο οι άνθρωποι συνδέονται στο διαδίκτυο", είπε ο Mosseri. “Το Instagram πρέπει να αγκαλιάσει το γεγονός ότι τα DMs είναι η πρωταρχική μορφή επικοινωνίας”.

Η λειτουργία προεπισκοπήσεων τραγουδιών θα προσφέρει σύντομα κλιπ 30 δευτερολέπτων από κομμάτια και προσφέρεται χάρη στις ενσωματώσεις με τις υπηρεσίες music streaming των Apple και Amazon -η υποστήριξη για το Spotify πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα. Επίσης, θα κυκλοφορήσει και ένα νέο μενού προσβάσιμο από το κύριο feed του Instagram με ένα παρατεταμένο πάτημα του κουμπιού κοινής χρήσης που θα σας επιτρέψει να αναδημοσιεύσετε γρήγορα μια ανάρτηση σε τέσσερις από τους στενότερους φίλους σας.

Δείτε επίσης: Instagram: Όλοι οι χρήστες μπορούν να επισημαίνουν προϊόντα στα post τους

Τα νέα χαρακτηριστικά των DMs του Instagram μοιάζουν με αυτά που ήδη προσφέρονται στο Facebook Messenger, κάτι που δεν θα πρέπει να αποτελεί μεγάλη έκπληξη δεδομένης της δουλειάς της εταιρείας να κάνει αυτές τις δύο πλατφόρμες συνομιλίας αλληλοσυμβατές. Το Instagram προσθέτει μια παρόμοια σειρά από φωτογραφίες προφίλ στο επάνω μέρος των εισερχομένων του για να δείξει ποιες από τις επαφές σας είναι συνδεδεμένες αυτήν τη στιγμή. Όπως είχε ανακοινωθεί στο παρελθόν, η νέα συντόμευση του Messenger για αθόρυβη αποστολή μηνυμάτων χωρίς τη δημιουργία ειδοποιήσεων για τις επαφές σας έρχεται και στο Instagram με τη μορφή μιας νέας εντολής @silent.

Δείτε επίσης: Το Instagram μπλόκαρε τον Kanye West για 1 μέρα για ρατσιστικό post

Το Instagram λέει ότι οι περισσότερες από αυτές τις λειτουργίες είναι πλέον διαθέσιμες παγκοσμίως και ότι η κοινή χρήση μουσικών κομματιών θα ξεκινήσει να κυκλοφορεί σταδιακά σήμερα. Ωστόσο, η εκπρόσωπος του Instagram, Christine Pai, λέει ότι στην Ευρώπη η πλατφόρμα δεν μπορεί να προσφέρει λειτουργίες όπως @silent, δημοσκοπήσεις ή να δείξει ποιος είναι ενεργός στην κορυφή των εισερχομένων σας, λόγω των νόμων της περιοχής.

Πηγή πληροφοριών: theverge.com