Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, αγόρασε περίπου το 9,2 τοις εκατό του Twitter.

Δείτε επίσης: Elon Musk – Tesla: Ρεκόρ παραδόσεων αυτοκινήτων το 2022

Ο Musk κατέχει 73.486.938 μετοχές του Twitter, οι οποίες αντιπροσωπεύουν μερίδιο 9,2%, σύμφωνα με την κατάθεση 13G της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που δημοσιεύθηκε σήμερα Δευτέρα.

Η αποκάλυψη της αγοράς μετοχών έρχεται καθώς ο Musk εμφανίζεται ως ένας από τους πιο δυνατούς και επιφανείς επικριτές των προσπαθειών μετριοπάθειας του Twitter, το οποίο τα τελευταία χρόνια κάνει προσπάθειες να καταπολεμήσει τα πάντα, από παρενόχληση και απειλές θανάτου μέχρι παραπληροφόρηση και θεωρίες συνωμοσίας.

Ο Musk είναι ένας από τους πιο επιφανής χρήστες του Twitter και έχει περισσότερους από 80 εκατομμύρια οπαδούς στην πλατφόρμα.

Δείτε επίσης: Ο Elon Musk σκέφτεται να φτιάξει τη δική του social media πλατφόρμα

Ο Musk, τον οποίο ο Δείκτης Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg αναφέρει ως τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο με περιουσία περίπου 273 δισεκατομμυρίων δολαρίων, είπε ότι έχει σκεφτεί «σοβαρά» να δημιουργήσει έναν ανταγωνιστή της εταιρείας. Σε ανάρτησή του τον περασμένο μήνα είπε ότι η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης έχει αποτύχει πλήρως στο να τηρήσει τις αρχές της ελευθερίας του λόγου και υπονομεύει θεμελιωδώς τη δημοκρατία

.

Το μερίδιο του Musk στο Twitter θεωρείται παθητική επένδυση, πράγμα που σημαίνει ότι είναι ένας μακροπρόθεσμος επενδυτής που θέλει να ελαχιστοποιήσει τις αγορές και τις πωλήσεις μετοχών του. Αλλά το μεγάλο μερίδιο, μαζί με τα πρόσφατα σχόλια του Musk, δείχνουν ότι θα μπορούσε να επιδιώκει να ασκήσει κάποιο έλεγχο της εταιρείας.

Δείτε επίσης: Tesla Gigafactory Berlin: Ο Elon Musk ανοίγει το εργοστάσιο στη Γερμανία… χορεύοντας!

Φυσικά αυτή η απόφαση του Musk εκτόξευσε την μετοχή του Twitter κατά 25%!

Πηγή πληροφοριών: nbcnews.com