Το Twitter απέσυρε προσωρινά μια αμφιλεγόμενη αλλαγή που δυσκόλευε τους χρήστες να διατηρήσουν τα διαγραμμένα tweets. Την Τετάρτη, ο Kevin Marks επεσήμανε ότι η εταιρεία είχε προσαρμόσει πρόσφατα το ενσωματωμένο JavaScript έτσι ώστε το κείμενο των διαγραμμένων tweets να μην είναι πλέον ορατό σε ενσωματώσεις σε ιστότοπους τρίτων. Αντί να αφήσει ένα κενό στη θέση των διαγραμμένων tweet, ο ιστότοπος θα επιστρέψει στην εμφάνιση του αρχικού κειμένου του tweet.

Δείτε επίσης: Twitter: O Elon Musk δεν θα είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου

Αργά το βράδυ της Παρασκευής, ωστόσο, ένας χρήστης του Twitter παρατήρησε ότι η εταιρεία είχε αναστρέψει την αλλαγή, με το Twitter να επιβεβαιώνει την κίνηση μία μέρα αργότερα. “Αφού λάβουμε υπόψη τα σχόλια που λάβαμε, αναιρούμε αυτήν την αλλαγή προς το παρόν, ενώ διερευνούμε διαφορετικές επιλογές”, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο The Verge. “Εκτιμούμε όσους μοιράστηκαν τις απόψεις τους – τα σχόλιά σας μας βοηθούν να κάνουμε το Twitter καλύτερο.”

Δείτε επίσης: Το Twitter λέει ότι πειραματίζεται με το ‘unmentioning’

Όταν εντοπίστηκε για πρώτη φορά η αρχική αλλαγή, η διευθύντρια προϊόντων του Twitter Eleanor Harding είπε ότι η εταιρεία έκανε την προσαρμογή για να «σεβαστεί» τους ανθρώπους που αποφασίζουν να διαγράψουν τα tweets τους. Μέρος αυτού που έκανε την κίνηση προβληματική για πολλούς ήταν ότι απλώς άφησε ένα κενό χώρο όπου ήταν προηγουμένως η ενσωμάτωση ενός διαγραμμένου tweet. Η Harding είπε ότι το Twitter σχεδίαζε να κυκλοφορήσει πρόσθετα μηνύματα που θα εξηγούσαν γιατί ένα tweet δεν ήταν πλέον ορατό.

Δείτε επίσης: Ο Elon Musk ρωτά τους χρήστες εάν το Twitter χρειάζεται κουμπί edit

Το Twitter δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις «διαφορετικές επιλογές» που θα διερευνούσε μετά από αυτή την αλλαγή. Για πολλούς, η απόφαση να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας των ενσωματώσεων ήταν περίεργη. Όταν το Twitter εισήγαγε για πρώτη φορά την ενσωμάτωση το 2011, είπε ότι σκόπιμα ήθελε να διατηρήσει το κείμενο των διαγραμμένων tweets. Για πολλά χρόνια, στελέχη της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου του πρώην CEO Jack Dorsey, τόνιζαν τον ρόλο της πλατφόρμας ως ένα είδος «δημόσιου record».

Πηγή πληροφοριών: engadget.com