Από προεπιλογή, τα update στο Google Chrome γίνονται αυτόματα στο Android τηλέφωνό σας. Ωστόσο, αν θέλετε να σιγουρευτείτε ότι τρέχετε την πιο πρόσφατη ενημερωμένη έκδοση, μπορείτε να εκτελέσετε έναν μη αυτόματο έλεγχο και να εγκαταστήσετε την ενημέρωση μόνοι σας. Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε την επιλογή αυτόματων ενημερώσεων, εάν είναι απενεργοποιημένη για κάποιο λόγο. Δείτε παρακάτω πώς μπορείτε να κάνετε ενημέρωση manually ή να ενεργοποιήσετε το αυτόματο update.

Δείτε επίσης: Πώς να κάνετε restart των Chrome extensions χωρίς επανεκκίνηση του Chrome

Για να ξεκινήσετε τη διαδικασία, θα χρειαστείτε μια ενεργή σύνδεση στο διαδίκτυο στο Android τηλέφωνό σας. Η σύνδεση χρειάζεται επειδή οι ενημερώσεις του Goοgle Chrome λαμβάνονται από το Διαδίκτυο.

Πώς να ενημερώσετε το Google Chrome σε Android τηλέφωνα και tablet;

Για να ξεκινήσετε τη διαδικασία update του Chrome, ανοίξτε το Google Play Store στο Android τηλέφωνό σας.

Πατήστε το πλαίσιο αναζήτησης του Play Store, πληκτρολογήστε “Google Chrome” (χωρίς εισαγωγικά) και πατήστε Enter. Επιλέξτε “Google Chrome” από τα αποτελέσματα αναζήτησης.

Στη σελίδα της εφαρμογής του Chrome, πατήστε “Update” για να ξεκινήσει το update του προγράμματος περιήγησης.

Εάν δεν υπάρχει η επιλογή “Update”, το Google Chrome στην Android συσκευή είναι ήδη ενημερωμένο. Επομένως, δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα.

Δείτε επίσης: Πώς να κάνετε εκκαθάριση των cache και cookies στο Goοgle Chrome;

Όπως είπαμε και παραπάνω, από προεπιλογή το update στο Chrome γίνεται αυτόματα. Ωστόσο, αν δεν συμβαίνει αυτό, μπορείτε να ενεργοποιήσετε μόνοι σας την επιλογή αυτόματης ενημέρωσης, ώστε το Chrome να βρίσκει και να εγκαθιστά αυτόματα τις ενημερώσεις του στο μέλλον. Στη σελίδα της εφαρμογής Google Chrome, πατήστε τις τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία.

Εάν το πλαίσιο δεν είναι επιλεγμένο, ενεργοποιήστε την επιλογή “Enable Auto Update“, για να ενεργοποιηθεί η δυνατότητα αυτόματης ενημέρωσης.

Αυτό ήταν! Η διαδικασία είναι πολύ απλή!

Είναι σημαντικό να εφαρμόζετε άμεσα όλες τα update στο Google Chrome και στις υπόλοιπες εφαρμογές, καθώς με αυτόν τον τρόπο, αποκτάτε τις πιο πρόσφατες διορθώσεις σφαλμάτων, νέες δυνατότητες, καθώς και γενικές βελτιώσεις απόδοσης.

Δείτε επίσης: Πώς να εισάγετε σελιδοδείκτες στον Goοgle Chrome

Εάν προσπαθείτε να λύσετε ένα πρόβλημα με το Chrome και εξακολουθεί να υπάρχει, εξετάστε το ενδεχόμενο να ενημερώσετε το ίδιο το Google Play Store ή να ενημερώσετε το Google Play Services.

Πηγή: How-to-geek