Οι 4 αστροναύτες της αποστολής Crew-4 της SpaceX εκτοξεύτηκαν από το Kennedy’s Launch Complex 39A στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), λίγο μετά τις 3:50 π.μ. ET (12:50 π.μ. PT) σήμερα, Τετάρτη 27 Απριλίου.

Οι αστροναύτες της NASA ο Kjell Lindgren, ο Bob Hines και η Jessica Watkins, μαζί με τη Samantha Cristoforetti της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας, είναι τώρα καθ’ οδόν προς το φυλάκιο που βρίσκεται σε τροχιά, ενώ η αποβίβαση αναμένεται να πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Τετάρτης. Το πλήρωμα θα περάσει τους επόμενους έξι μήνες ζώντας και δουλεύοντας στον σταθμό 250 μίλια πάνω από τη Γη.

SpaceX: Το Crew-4 είναι καθοδόν προς τον διαστημικό σταθμό

Ως συνήθως με τις αποστολές SpaceX, η εμπορική εταιρεία διαστημικών πτήσεων μετέδωσε ζωντανά τα πρώτα στάδια της αποστολής, συμπεριλαμβανομένης της εκτόξευσης πυραύλου και της προσγείωσης του ενισχυτή στο πρώτο στάδιο.

Δείτε επίσης: Τμήμα πυραύλου της SpaceX βρίσκεται σε τροχιά σύγκρουσης με το φεγγάρι

Η εκτόξευση φώτισε τον νυχτερινό ουρανό καθώς ο πύραυλος Falcon 9 του SpaceX εκτοξεύτηκε προς τον ουρανό:

Λίγα λεπτά μετά την εκτόξευση, ο ενισχυτής πρώτου σταδίου του πυραύλου έκανε μια επιτυχή προσγείωση σε ένα droneship που σταθμεύει στον Ατλαντικό Ωκεανό ακριβώς έξω από τις ακτές της Φλόριντα:

Περίπου 13 λεπτά μετά την αποστολή, το SpaceX μετέδωσε επίσης ζωντανά πλάνα από το εσωτερικό του διαστημικού σκάφους Crew Dragon των αστροναυτών:

Αυτή είναι η πέμπτη πτήση με πλήρωμα της SpaceX από την πρώτη που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2020. Η αποστολή Crew-4 πραγματοποιεί την πρώτη πτήση αυτού του συγκεκριμένου διαστημικού σκάφους Dragon και την τέταρτη πτήση για τον ενισχυτή πρώτου σταδίου του Falcon 9, ο οποίος εκτόξευσε προηγουμένως το CRS-22 και τις αποστολές Crew-3 και Turksat 5B.

Δείτε επίσης: Γεωμαγνητική καταιγίδα καταστρέφει 40 δορυφόρους Starlink της SpaceX

Ο ISS θα έχει πολύ κόσμο όταν οι αστροναύτες του Crew-4 φτάσουν αργότερα την Τετάρτη. Ενώ ο σταθμός συνήθως φιλοξενεί περίπου έξι επισκέπτες κάθε φορά, το πλήρωμα θα επεκταθεί σε 11 με την άφιξη του Crew-4. Ωστόσο, αργότερα αυτόν τον μήνα, αυτός ο αριθμός θα μειωθεί σε επτά καθώς οι αστροναύτες του Crew-3 επιστρέφουν στη Γη μετά από μια εξάμηνη παραμονή στο διάστημα.

Πηγή: digitaltrends.com