Θέλετε να δημιουργήσετε εκπαιδευτικά βίντεο και αναζητάτε την καλύτερη υπηρεσία; Χρησιμοποιήστε το RecordCast!

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μέσα που μπορείτε να εφαρμόσετε στην εκμάθηση/εκπαίδευση είναι το βίντεο. Η χρήση του βίντεο στη εκμάθηση/εκπαίδευση έχει διεισδύσει περισσότερο στην προσέγγιση των παιδιών που τείνουν να έχουν οπτικό και ακουστικό στυλ μάθησης, δεδομένου ότι ορισμένα από τα παιδιά μαθαίνουν/εκπαιδεύονται με αυτό τον τρόπο. Τα βίντεο θα τα βοηθήσουν να ενδιαφέρονται και να επικεντρώνονται περισσότερο στη μάθηση με τα media.

Δείτε Ακόμα: DesignCap, ένα “Digital Graphic Design Tool”

Οι δάσκαλοι μπορούν να δημιουργήσουν ενδιαφέροντα εκπαιδευτικά βίντεο, όπως παρουσιάσεις βίντεο, σεμινάρια ή εκπαιδευτικές συνεδρίες. Μέσω της δημιουργίας ενδιαφέροντων και διαδραστικών βίντεο, οι μαθητές θα κατανοήσουν πιο εύκολα το υλικό που παρουσιάζει ο δάσκαλος. Μια μέθοδος δημιουργίας βίντεο που είναι ενδιαφέρουσα και διαδραστική είναι η δημιουργία βίντεο screencast. Τι σημαίνει αυτό; Μπορείτε να δημιουργήσετε βίντεο κάνοντας μια ψηφιακή εγγραφή βίντεο του τι συμβαίνει στην οθόνη, συνοδεύοντας την από ηχητικό σχολιασμό ή υπότιτλους εξηγώντας τι συμβαίνει στην οθόνη. Τα αποτελέσματα αυτού του βίντεο θα είναι πιο κατανοητά από τους μαθητές, επειδή ο τρόπος με τον οποίο θα τους μεταφέρονται οι πληροφορίες θα είναι ξεκάθαρος.

Για να δημιουργηθεί κάτι τέτοιο, στην πραγματικότητα δεν χρειάζονται ιδιαίτερες δεξιότητες, επειδή αυτή τη στιγμή υπάρχουν ευρέως διαθέσιμες λογισμικό ή εφαρμογές screencast που μπορούν να μας βοηθήσουν. Ένα από αυτά είναι το RecordCast.

Δείτε ακόμα: Πως να φτιάξω ένα δωρεάν λογότυπο (logo) με το DesignEvo;

Τι είναι το RecordCast;

Το RecordCast είναι ένα εργαλείο για την εγγραφή βίντεο ή ήχου οθόνης. Το RecordCast μπορεί να καταγράψει όλη τη δραστηριότητα που εκτελείται στα browser tabs ή σε ολόκληρο το desktop. Επιπλέον, μπορούμε να προσθέσουμε ήχο από το μικρόφωνο και, στη συνέχεια, να ηχογραφήσουμε τη φωνή μας στην εγγραφή βίντεο.

Πλεονεκτήματα του RecordCast

1. Δωρεάν

Το RecordCast μπορεί να χρησιμοποιηθεί δωρεάν, με εγγραφές βίντεο υψηλής ποιότητας χωρίς υδατογράφημα.

2. Χωρίς λήψη

Με ένα απλό κλικ μπορείτε να ξεκινήσετε την εγγραφή οθόνης και δεν χρειάζεται να κάνετε λήψη λογισμικού και επεκτάσεων.

3. Ευέλικτη εγγραφή

Μπορείτε να καταγράψετε ολόκληρη την οθόνη, το παράθυρο της εφαρμογής ή την καρτέλα του προγράμματος περιήγησης. Επίσης, μπορείτε ταυτόχρονα να προσθέσετε ήχο εάν χρειάζεται.

4. Ενσωματωμένο πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο

Προσθέστε εντυπωσιακούς τίτλους, σχολιασμούς, εφέ και πολλά άλλα στο ενσωματωμένο πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο στο screencast που έχετε δημιουργήσει. Το πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο RecordCast θα βελτιώσει την εμφάνιση του screencast κάνοντας το να φαίνεται άκρως επαγγελματικό.

Πώς να εγγράψετε την οθόνη με το RecordCast

Υπάρχουν τρία εύκολα βήματα για να εγγράψετε την οθόνη με το RecordCast, δηλαδή να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις, να επεξεργαστείτε την εγγραφή και να την κατεβάσετε.

Στην κύρια σελίδα, πατήστε το κουμπί “Record Free Now”. Μετά από αυτό, μπορεί να χρειαστεί να επιλέξετε μια λειτουργία εγγραφής. Στη συνέχεια, επιλέξτε τη μέθοδο εγγραφής ήχου κατά την εγγραφή οθόνης (μικρόφωνο, ήχος συστήματος, και τα δύο ή χωρίς ήχο). Εάν επιλέξετε το μικρόφωνο, σε αυτό το βήμα, μπορείτε να συνδέσετε το μικρόφωνο στο laptop. Για την επιλογή System Audio, δεν χρειάζεται να την εγκαταστήσετε. Αφού κάνετε κλικ στο Start Recording, θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο που θα δείχνει το περιεχόμενο από την οθόνη σας. Επιλέξτε ένα κάνοντας κλικ στην προβολή προεπισκόπησης και, στη συνέχεια, κάνοντας κλικ στο κουμπί “Share”.

Στην επόμενη σελίδα θα εμφανιστεί η εγγραφή οθόνης. Το μέγιστο χρονικό όριο στη δωρεάν έκδοση είναι 5 λεπτά. Το RecordCast θα ξεκινήσει αυτόματα εγγραφές οθόνης ή tutorials. Όταν τελειώσετε, κάντε κλικ στο εικονίδιο του κουμπιού διακοπής. Επίσης, αν θέλετε μπορείτε να πατήσετε Download και Edit για να επεξεργαστήσετε την εγγραφή.

Το RecordCast είναι πολύ χρήσιμο για να εξηγήσετε κάποια διαδικασία ή να δημιουργήσετε ένα εκπαιδευτικό βίντεο και, στη συνέχεια ,να μοιραστείτε το βίντεο με τους μαθητές σας στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση (PJJ). Με το RecordCast, μπορείτε να καταγράψετε τι συμβαίνει στην οθόνη του υπολογιστή σας και να προσθέσετε εύκολα ήχο από το μικρόφωνο.

Εάν ενδιαφέρεστε; Επισκεφθείτε το www.recordcast.com για περισσότερες λεπτομέρειες.