Η δημοφιλής εφαρμογή ασφαλούς ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram δοκιμάζει νέες στρατηγικές δημιουργίας εσόδων για μια νέα συνδρομή Telegram Premium έχουν εμφανιστεί στην έκδοση 8.7.2 beta της iOS εφαρμογής.

Το Telegram φαίνεται να δοκιμάζει έναν άλλο τρόπο ώστε η εξαιρετικά δημοφιλής εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων να αρχίσει να αποφέρει έσοδα. Οι beta testers για την εφαρμογή iOS του Telegram παρατήρησαν κάτι νέο στην έκδοση 8.7.2, όπως εντόπισε για πρώτη φορά το Android Police: ένα νέο σετ αυτοκόλλητων και reaction emoji που μπορείτε να ξεκλειδώσετε μόνο «με την εγγραφή σας στο Telegram Premium».

Δείτε επίσης: Telegram: Ορίστε όποιον ήχο θέλετε για τις ειδοποιήσεις σας

Το Telegram Premium, φυσικά, δεν υπάρχει ακόμα. Αλλά αυτή τη στιγμή, οι χρήστες που έχουν πρόσβαση στις εκδόσεις TestFlight του Telegram και στον Test Server του μπορούν να στέλνουν ο ένας στον άλλο αντιδράσεις καρδιάς και φάντασμα, ένα αυτοκόλλητο στο οποίο αυτό η χαριτωμένη κίτρινη πάπια είναι αφόρητα λυπημένη και μερικά άλλα νέα πράγματα. Και φαίνεται ότι, τελικά, ακόμη και οι παραλήπτες αυτών των μηνυμάτων θα χρειαστούν το Telegram Premium για να τα δουν. Εάν στείλετε σε έναν μη συνδρομητή μια λυπημένη πάπια, θα λάβει μια προτροπή να εγγραφεί.

Δεν υπάρχει ακόμη καμία πληροφορία σχετικά με το κόστος του Premium, το πότε (ή ακόμα και αν) θα κυκλοφορήσει ευρύτερα και ποιες άλλες δυνατότητες μπορεί να αποτελούν μέρος της συνδρομής. Αλλά μια συνδρομή όπως αυτή συζητιέται εδώ και πολύ καιρό. Ο ιδρυτής Pavel Durov είπε στα τέλη του 2020 ότι για να μην ξεπουληθεί όπως το WhatsApp ή να εξαφανιστεί όπως τόσες άλλες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων, «το Telegram θα αρχίσει να παράγει έσοδα, από τον επόμενο χρόνο». Συνέχισε λέγοντας ότι το Telegram «θα προσθέσει μερικές νέες δυνατότητες για επιχειρηματικές ομάδες ή ισχυρούς χρήστες» που θα έχουν ένα τίμημα.

Δείτε επίσης: Γιατί το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας μπλόκαρε το Telegram;

Από τα λίγα που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, η προσέγγιση του Telegram στις λειτουργίες επί πληρωμή φαίνεται να ακολουθεί το μοντέλο του Discord για τη δημιουργία εσόδων από εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων. Η συνδρομή Nitro του Discord κοστίζει 10 $ το μήνα και δίνει στους ισχυρούς χρήστες περισσότερα παιχνίδια για να παίξουν: περισσότερα emoji, καλύτερο εύρος ζώνης για βίντεο και ήχο, βελτιωμένα σήματα και avatar και πολλά άλλα. Το Nitro δεν είναι κάτι που χρειάζονται οι χρήστες για να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία, αλλά είναι αρκετά δημοφιλές για να πείσει το Discord ότι είναι ένα μακροπρόθεσμο επιχειρηματικό μοντέλο.

Ο Durov υποσχέθηκε επίσης το 2020 ότι όλα τα μέρη του Telegram που ήταν δωρεάν — και όλα τα μέρη που είναι αφιερωμένα στην ανταλλαγή προσωπικών μηνυμάτων — θα παραμείνουν δωρεάν. Αυτό είναι το κόλπο με τις εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων, στην πραγματικότητα: ο τρόπος των εταιρειών είναι να βρουν άλλα πράγματα που μπορούν να κάνουν οι χρήστες μέσα και με την εφαρμογή. Καθώς το Telegram έχει επεκταθεί σε livestreaming, chatbots, cryptocurrency και πολλά άλλα, είναι πιθανό να συνεχίσει να βρίσκει τρόπους για να κερδίσει χρήματα.

Δείτε επίσης: Οι συνομιλίες στο Telegram δεν είναι κρυπτογραφημένες από άκρο σε άκρο από προεπιλογή

Ωστόσο, με περισσότερους από 500 εκατομμύρια χρήστες στην πλατφόρμα, το Telegram μπορεί να χρειαστεί μόνο να πείσει ένα μικρό ποσοστό να εγγραφεί για να γίνει η επιχείρηση που ο Durov πάντα έλεγε ότι θέλει να γίνει.

Πηγή πληροφοριών: theverge.com