Το YouTube Go θα σταματήσει οριστικά τον Αύγουστο. Η ομάδα του YouTube ανακοίνωσε ότι αποσύρει την ελαφριά εναλλακτική στην κύρια εφαρμογή της, κυρίως επειδή έχει καταστεί περιττή με τα χρόνια. Το YouTube Go ανακοινώθηκε για πρώτη φορά το 2016 ως μια ελαφριά εφαρμογή Android που είναι βελτιστοποιημένη για hardware χαμηλότερης τεχνολογίας και περιορισμένη συνδεσιμότητα κινητής τηλεφωνίας. Η ομάδα εξήγησε ότι από τότε που κυκλοφόρησε το Go, το YouTube παρουσίασε μια σειρά από βελτιώσεις απόδοσης στην κύρια εφαρμογή.

Δείτε επίσης: YouTube: Πώς να μοιραστείτε ένα ιδιωτικό βίντεο

Ορισμένες από αυτές τις αναβαθμίσεις επιτρέπουν στην κύρια εφαρμογή να εκτελείται πιο αποτελεσματικά σε συσκευές εισαγωγικού επιπέδου και σε άτομα με αργά δίκτυα. Η ομάδα λέει ότι εργάζεται και σε νέα στοιχεία ελέγχου που θα βοηθούσαν τους χρήστες να μειώσουν τη χρήση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας τους εάν έχουν περιορισμένη πρόσβαση σε αυτά, αν και δεν είπε πότε θα είναι διαθέσιμη η νέα δυνατότητα. Τώρα συμβουλεύει τους χρήστες του Go να κατεβάσουν την κύρια εφαρμογή, η οποία σε αντίθεση με την ελαφριά έκδοση επιτρέπει στους χρήστες να σχολιάζουν, να δημοσιεύουν, να δημιουργούν περιεχόμενο και να χρησιμοποιούν το dark theme.

Δείτε επίσης: YouTube Shorts: Δύο πρόσθετες λειτουργίες κυκλοφορούν σε όλους

Το YouTube Go ήταν αρχικά διαθέσιμο στην Ινδία και την Ινδονησία προτού βγει από την έκδοση beta και κυκλοφορήσει σε ευρεία κυκλοφορία το 2017. Το 2018, το YouTube το κυκλοφόρησε σε περισσότερες από 130 χώρες, ώστε περισσότεροι χρήστες να μπορούν να κατεβάσουν την εφαρμογή των 10 MB. Τώρα ήρθε η ώρα να το αποχαιρετήσουμε.

Δείτε επίσης: YouTube: Ολοκλήρωσε τις δοκιμές για υποστήριξη PiP σε iPhone/iPad

Μόνο μέσα σε έξι χρόνια, οι προδιαγραφές τηλεφώνου Android έχουν βελτιωθεί. Το να διαπιστώσει το YouTube ως προγραμματιστής με μεγάλο παγκόσμιο κοινό που πρέπει να λάβει υπόψη ότι δεν χρειάζεται πλέον μια βασική έκδοση της εφαρμογής του είναι καλό για την πλατφόρμα. Ωστόσο, αυτό εγείρει ερωτήματα σχετικά με την κατάσταση του Android Go και την ανάγκη του στο μέλλον. Το λειτουργικό σύστημα επιτρέπει στα φθηνά τηλέφωνα να λειτουργούν πιο γρήγορα, αλλά μπορεί να έρθει μια στιγμή που η κύρια πλατφόρμα Android μπορεί να λειτουργεί εξίσου αποτελεσματικά σε συσκευές χαμηλού επιπέδου.

Πηγή πληφοροριών: engadget.com