Η πανδημία του COVID-19 και η παγκόσμια έλλειψη τσιπ έχουν προκαλέσει όλεθρο στην αγορά των smartphone για το μεγαλύτερο μέρος των τελευταίων δύο ετών, και τα πράγματα δεν φαίνονται ότι θα είναι καλύτερα για την φετινή χρονιά. Σύμφωνα με μια νέα έκθεση, η Samsung σκοπεύει να παράγει λιγότερα τηλέφωνα από αυτά που είχε αρχικά σχεδιάσει.

Δείτε επίσης: Google Assistant: Πλέον διαθέσιμο στο Samsung Galaxy Watch 4

Επικαλούμενη πηγή στην αλυσίδα εφοδιασμού της Samsung, η επιχειρηματική εφημερίδα της Νότιας Κορέας Maeil Business News αναφέρει ότι ο τεχνολογικός γίγαντας έχει μειώσει σημαντικά τον στόχο παραγωγής smartphone για φέτος. Η Samsung φέρεται να έχει ενημερώσει τους προμηθευτές της ότι σχεδιάζει να μειώσει τον όγκο των παραγγελιών της στα μέσα του 2022, πράγμα που σημαίνει ότι φέτος η εταιρεία σκοπεύει να κάνει ship μόνο 280 εκατομμύρια μονάδες. Η πηγή είπε ότι είναι 30 εκατομμύρια λιγότερο από τον αρχικό στόχο των 310 εκατομμυρίων μονάδων.

Δείτε επίσης: Samsung: Επενδύσεις δισεκατομμυρίων σε τσιπ και τεχνολογία νέας γενιάς

Οι αναλυτές της Shinhan Investment είπαν στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ότι η Samsung θα μειώσει την παραγωγή κατά 35% τον Μάιο.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι βασικοί λόγοι για τη μείωση της παραγωγής είναι ο υψηλός πληθωρισμός και η συνεχιζόμενη στρατιωτική σύγκρουση στην Ουκρανία. Ειδικότερα, η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά την φετινή αγορά τηλεφώνων της χώρας, αναφέρει η Counterpoint Research.

Ο χαμηλότερος στόχος της Samsung είναι ακόμη ένα σημάδι μιας αυξανόμενης τάσης των κατασκευαστών τηλεφώνων να προετοιμάζονται για τον πιθανό αντίκτυπο της επιδείνωσης της παγκόσμιας οικονομίας. Πιο πρόσφατα, η Apple αναφέρθηκε ότι παράγει μόνο 220 εκατομμύρια iPhone φέτος, έναντι πρόβλεψης αγοράς περίπου 240 εκατομμυρίων μονάδων.

Δείτε επίσης: Η Samsung χρεώνει 500 δολάρια για να βάλετε το πρόσωπο σας στο ψυγείο της

Ωστόσο, ενώ οι περικοπές παραγωγής της Apple ισχύουν μόνο για τα τηλέφωνα flagship της, η κίνηση της Samsung θα επηρεάσει τηλέφωνα σε πολλές γραμμές. Αυτό περιλαμβάνει οικονομικά μοντέλα καθώς και πολλά από τα καλύτερα τηλέφωνα Samsung που πρόκειται να κυκλοφορήσουν αργότερα μέσα στην χρονιά, όπως οι επερχόμενοι διάδοχοι του Galaxy Z Fold 3 και του Z Flip 3.

Η τελευταία έκθεση δείχνει ότι ούτε οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές smartphone στον κόσμο δεν έχουν ανοσία σε τέτοιου είδους προβλήματα.

Πηγή πληροφοριών: androidcentral.com