Στο I/O 2022, η Google αναφέρθηκε στο ότι εργαζόταν σε ένα tablet Pixel για το επόμενο έτος και μια τέτοια συσκευή έχει πλέον εμφανιστεί σε μια λίστα προϊόντων Universal Stylus Initiative (USI).

Το επερχόμενο Pixel Tablet της Google ενδέχεται να υποστηρίζει το πρότυπο USI (Universal Stylus Initiative) μεταξύ κατασκευαστών, επιτρέποντάς την χρήση μιας σειράς από γραφίδες τρίτων, εάν γίνει πιστευτή μια καταχώριση που ανακαλύφθηκε πρόσφατα στη λίστα πιστοποιημένων προϊόντων της USI. Η καταχώριση, παραθέτει μια συσκευή από την Google με το όνομα προϊόντος “Tangor” και τον αριθμό μοντέλου “Tablet”, τα οποία πιθανώς είναι ονόματα placeholder για το Pixel Tablet με Android που ανακοίνωσε η Google νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Δείτε επίσης: Eργασία από το σπίτι: Οι εργολάβοι της Google δεν έχουν τα ίδια προνόμια με τους υπάλληλους

Το USI είναι ένα πρότυπο γραφίδας σε όλη τη βιομηχανία στο οποίο εντάχθηκε η Google το 2018. Υποστηρίζεται ήδη από μια σειρά από Chromebook, επιτρέποντάς τους να χρησιμοποιούνται με μια ποικιλία γραφίδων διαφορετικών κατασκευαστών. Ωστόσο, ενώ υπάρχουν πολλές ιδιόκτητες προσφορές stylus / Android tablet (όπως το S Pen της Samsung για τα Galaxy tablet της), κανένα tablet δεν έχει πιστοποιηθεί

ότι λειτουργεί με το καθολικό πρότυπο USI.

Δείτε επίσης: Google Drive: Λαμβάνει shortcuts copy/paste

Νωρίτερα μέσα στην χρονιά, το USI ανακοίνωσε την έκδοση 2.0 του προτύπου. Αυτή η έκδοση περιλαμβάνει μια νέα δυνατότητα ασύρματης φόρτισης που θα μπορούσε να επιτρέψει τη φόρτιση συμβατών γραφίδων τοποθετώντας τες απλά δίπλα σε μια υποστηριζόμενη συσκευή, παρόμοια με αυτή που προσφέρει η Apple με το Apple Pencil 2 και επιλεγμένα iPad. Δεν είναι σαφές ποια έκδοση του τυπικού tablet της Google μπορεί να υποστηρίζει.

Δείτε επίσης: Η Google λέει ότι Ρώσοι χάκερ διέρρευσαν email για το Brexit

Όπως σημειώνει το 9to5Google, φαίνεται περίεργο ότι το tablet της Google εμφανίστηκε τόσο νωρίς στη βάση δεδομένων του USI, αφού η Google είπε ότι στοχεύει μια κυκλοφορία του 2023. Σύμφωνα με το Wayback Machine, η καταχώριση εμφανίστηκε για πρώτη φορά κάποια στιγμή μετά τον Ιανουάριο.

Πηγή πληροφοριών: theverge.com