Η Aptera, μια αμερικανική εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων, ανακοίνωσε ότι έχει λάβει περισσότερες από 22.000 κρατήσεις για το “ηλιακό ηλεκτρικό της όχημα” που θα φτάνει τα 1.000 μίλια αυτονομίας. Το όχημα βρίσκεται πολύ κοντά στην παραγωγή και το ενδιαφέρον των πελατών φαίνεται να αυξάνεται.

Ήδη από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσής της (μέσα 2000), η εταιρεία είχε στόχο να φέρει στην αγορά ένα υπερ-αποδοτικό τρίτροχο όχημα. Δυστυχώς, το project δεν λειτούργησε, αλλά οι ιδρυτές αποφάσισαν πρόσφατα να επανεξετάσουν το σχέδιο, αφού είχαν ξεκινήσει μια διαφορετική επιτυχημένη εταιρεία στον χώρο της ηλεκτροκίνησης.

Δείτε επίσης: “Ηλιακό αυτοκίνητο” που “κινείται για μήνες με μόνο μια φόρτιση”, θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι

Το 2020, η Aptera επανήλθε, αποκαλύπτοντας μια νέα ενημερωμένη έκδοση ενός τρίτροχου οχήματος υψηλής απόδοσης, με μπαταρία και ηλιακή ενέργεια. Η Aptera ισχυρίζεται ότι το όχημα προσφέρει αυτονομία έως και 1.000 μίλια, κάτι που επιτυγχάνει λόγω του σχεδιασμού του. Είναι ελαφρύ, με τρεις τροχούς και συντελεστή οπισθέλκουσας (Cd) μόνο 0,13.

Έτσι, σύμφωνα με την εταιρεία, μπορεί να επιτύχει αυτονομία 250 μιλίων με μια αρκετά μικρή μπαταρία. Αυτή η έκδοση του αυτοκινήτου ξεκινά από μόλις 25.900 $. Οι αγοραστές μπορούν επίσης να διαμορφώσουν το Aptera με μια μπαταρία που επεκτείνει την εμβέλεια στα 400 μίλια για 29.800 $, 600 μίλια για 34.600 $ και 1.000 μίλια για 44.900 $.

Δείτε επίσης: Το πρώτο ηλεκτρικό πυροσβεστικό όχημα χρησιμοποιείται στο Los Angeles

Aptera: 22.000 κρατήσεις για το “ηλιακό ηλεκτρικό όχημα” με αυτονομία 1.000 μιλίων

Η Aptera κινείται γρήγορα από τότε που ξεκίνησε ξανά την προσπάθεια να φέρει το Solar Electric Vehicle (SEV) στην αγορά. Πέρυσι, έλαβε χρηματοδότηση 4 εκατομμυρίων δολαρίων και έλαβε περισσότερες από 7.000 προ-παραγγελίες.

Η εταιρεία στοχεύει να φέρει το όχημά της στην παραγωγή μέχρι το τέλος του έτους και πρόσφατα ανακοίνωσε ότι έχει πλέον πάνω από 22.000 κρατήσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι άνθρωποι που κάνουν κράτηση για ένα όχημα Aptera καλούνται να καταθέσουν στην εταιρεία 100 $.

Δείτε επίσης: Η Lexus αποκαλύπτει το πλήρως ηλεκτρικό SUV της RZ 450e

Όπως αναφέρει η Aptera στο site της, το τρίτροχο όχημά της “είναι το πιο αποδοτικό Solar Electric Vehicle που δεν χρειάζεται φόρτιση συνέχεια, δίνοντας την ελευθερία να κάνετε περισσότερα, με όσο το δυνατόν λιγότερη επίπτωση στον πλανήτη“. Η εταιρεία αναφέρει ακόμα στο site: “Στην Aptera, πιστεύουμε ότι η αποτελεσματική μετακίνηση βρίσκεται στο επίκεντρο της διαχείρισης των φυσικών πόρων της Γης για χάρη των μελλοντικών γενεών. Κάθε ιδιοκτήτης Aptera μπορεί να μειώσει το δικό του αποτύπωμα άνθρακα κατά πάνω από 14.000 λίβρες CO2 ετησίως. Σας διευκολύνουμε να το κάνετε“.

Πηγή: electrek.co