Η Epic Games ανακοινώνει ότι το Fortnite Championship Series Invitational επιστρέφει το 2022 και θα επιστρέψει σε διαγωνισμό δια ζώσης.

Η πανδημία του COVID-19 έχει επηρεάσει βαθιά τη βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών και ιδιαίτερα η σκηνή των esports έχει δυσκολευτεί. Τα πράγματα αρχίζουν να αλλάζουν, ωστόσο, καθώς η ευρεία διαθεσιμότητα των εμβολίων για τον COVID-19 έχει οδηγήσει στην επανεμφάνιση των δια ζώσης εκδηλώσεων. Η Epic Games, ίσως ο μεγαλύτερος διοργανωτής esports μέχρι σήμερα, εντάσσεται στην ώθηση για την επαναφορά των εκδηλώσεων από κοντά. Το Fortnite Championship Series Invitation επιστρέφει για ένα τουρνουά δια ζώσης αυτόν τον Νοέμβριο.

Δείτε επίσης: Fortnite: Βιώστε το GeForce Performance με νέα mobile touch controls

Η ανακοίνωση ξεκινά με το μήνυμα “Fortnite in-person events are back!”. Από εκεί, η Epic επιβεβαιώνει ότι η έκδοση του 2022 του FNCS Invitational θα φιλοξενηθεί δια ζώσης στο Raleigh της Βόρειας Carolina. Οι ημερομηνίες του event είναι 12 και 13 Νοεμβρίου. Οι μόνες λεπτομέρειες σχετικά με την πτυχή της ζωντανής παρουσίας του γεγονότος αυτή τη στιγμή είναι ότι παίκτες από όλο τον κόσμο θα κληθούν να παρευρεθούν και να συμμετάσχουν. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με την προσέλευση φιλάθλων.

Fortnite Championship Series Invitational: Εκδήλωση δια ζώσης το 2022

Παρόλο που η Epic κάνει αυτό το βήμα για να επαναφέρει το ανταγωνιστικό Fortnite ως δια ζώσης εκδήλωση, θέλει επίσης να καταστήσει σαφές ότι η υγεία και η ασφάλεια των παικτών θα παραμείνουν η νούμερο ένα προτεραιότητά της. Γίνεται μια προειδοποίηση ότι, ανάλογα με τις τάσεις της δημόσιας υγείας, το FNCS Invitational 2022 θα μπορούσε να επαναπρογραμματιστεί, να μετακινηθεί ή να γίνει διαφορετικά ανάλογα με τις νομικές απαιτήσεις και συστάσεις. Η Epic ζητά επίσης από τους πιθανούς συμμετέχοντες να αρχίσουν να φροντίζουν τις απαραίτητες απαιτήσεις για το ταξίδι, συμπεριλαμβανομένων των καρτών εμβολιασμού, των εγγράφων των τεστ και άλλων απαραίτητων εγγράφων που έχουν εκδοθεί από την κυβέρνηση.

Όσον αφορά την ίδια τη διοργάνωση, η Epic θα προσκαλέσει τις καλύτερες duo ομάδες Fortnite από όλο τον κόσμο στο FNCS Invitational 2022. Θα διαγωνιστούν για ένα από τα μεγαλύτερα βραβεία των esports, ένα μέρος από ένα χρηματικό έπαθλο 1.000.000 $. Πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με την πρόκριση για μια πρόσκληση και τα πιθανά βραβεία για διαγωνισμό θα κοινοποιηθούν τους επόμενους μήνες.

Fortnite Championship Series Invitational: Εκδήλωση δια ζώσης το 2022

Δεν είναι σαφές προς το παρόν ποια άλλα ανταγωνιστικά σχέδια μπορεί να έχει η Epic για το Fortnite στο μέλλον. Το Fortnite έχει δει μόνο διαδικτυακούς διαγωνισμούς από το Fortnite World Cup του 2019, πράγμα που σημαίνει ότι θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να επανέλθει η ταχύτητα της ομάδας esports της Epic. Το FNCS Invitational 2022 φαίνεται σαν μια καλή ευκαιρία για να δείτε το επίπεδο ετοιμότητας της Epic.

Δείτε επίσης: Fortnite: Επιστρέφει στα iPhone παρά την μάχη της Epic κατά της Apple

Ενώ οι παίκτες του Fortnite μπορεί να είναι ενθουσιασμένοι που βλέπουν τον διαγωνισμό να επιστρέφει, υπάρχουν ορισμένες αμφιβολίες για το εάν είναι πολύ νωρίς, καθώς η πανδημία δεν έχει τελειώσει σε καμία περίπτωση. Η Βόρεια Carolina είναι ακόμη και ένα hot spot στις Ηνωμένες Πολιτείες αυτή τη στιγμή. Ωστόσο, η Epic δεν είναι η μόνη εταιρεία που παίρνει την αμφιλεγόμενη απόφαση να επιστρέψει στις δια ζώσης εκδηλώσεις. Αλλά ως παιχνίδι υψηλού προφίλ, το Fortnite θα έχει μεγάλη προσοχή εστιασμένη πάνω του στο Fortnite Championship Series Invitational, ανεξάρτητα από αυτό.

Το Fortnite είναι τώρα διαθέσιμο σε PC, PS4, PS5, Switch, Xbox One, Xbox Series X/S και φορητές συσκευές.

Πηγή: gamerant.com