Παρόλο που η υπηρεσία Pokémon DP Sound Library κυκλοφόρησε 3 μήνες νωρίτερα, πρόκειται να τερματιστεί από την Nintendo.

Τον Φεβρουάριο, η Nintendo έκανε μια κίνηση πολύ αυθαίρετη και παρείχε πρόσβαση σε μια τεράστια βιβλιοθήκη με ηχητικά εφέ και μουσική των Pokémon Diamond και Pearl, ενθαρρύνοντας ακόμη και τους ανθρώπους να τα χρησιμοποιούν στα δικά τους (μη εμπορικά) έργα. Φυσικά, τρεις μήνες αργότερα, η υπηρεσία τερματίζεται.

Το Pokémon DP Sound Library είναι ένα αρχείο μουσικής και ηχητικών εφέ από το παιχνίδι του 2006 (και όχι των πρόσφατων remake), το οποίο ενθάρρυνε ενεργά το κοινό να βρει τις μελωδίες και να τις χρησιμοποιήσει στα δικά του προσωπικά έργα. Από τη Nintendo, μια εταιρεία για την οποία έχουμε συνηθίσει πολύ περισσότερο να αναφέρουμε την αρνητική της στάση απέναντι στα έργα θαυμαστών, αυτό φαινόταν ως μια υπερθετική κίνηση. Έτσι, ακριβώς τη στιγμή που η Pokémon Company ανακοινώνει κέρδη ρεκόρ, η Nintendo βγάζει τα πάντα εκτός σύνδεσης.

Διαβάστε επίσης: Το «Pokémon Legends Arceus» πούλησε 6,5 εκατ. αντίτυπα παγκοσμίως σε επτά ημέρες

Nintendo: Τερματίζεται η λειτουργία του Pokémon DP Sound Library

Το έργο του Pokémon DP Sound Library είναι εκπληκτικά φιλικό στα κέρδη του, δεδομένου ότι μιλάμε για τη Nintendo. Επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιούν τη μουσική από το παιχνίδι ως μουσική υπόκρουση σε βίντεο YouTube, να την παίζουν σε μη εμπορικές δημόσιες εκδηλώσεις, όπως πάρτι και θεατρικές παραστάσεις, ή ακόμα και να παίζουν σε γάμους.

Ταυτόχρονα, και χωρίς έκπληξη, αυτή δεν ήταν η έκδοση copyleft που θα μπορούσε να ήταν και δεν επιτρέπεται η εμπορική επαναχρησιμοποίηση. Οι χρήστες θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί, καθώς δεν επιτρέπεται η χρήση της μουσικής από το Pokémon DP Sound Library για ορισμένους διφορούμενους σκοπούς

, συμπεριλαμβανομένου «οτιδήποτε προβάλλει έναν συγκεκριμένο ιδεολογικό, θρησκευτικό ή πολιτικό ισχυρισμό».

Δείτε επίσης: Η Nintendo μόλις κυκλοφόρησε ένα νέο firmware update για το Switch

Τώρα (όπως εντόπισε το Eurogamer), για αδιευκρίνιστους λόγους, όλο το Sound Library αφαιρείται από το διαδίκτυο. Η πρώτη σελίδα του ιστότοπου εξηγεί τώρα ότι στις 31 Μαΐου 2022, στις 9:00 π.μ. UTC, θα έχει τερματιστεί. Ίσως κάποιος στη Nintendo ανακάλυψε ότι είχε κάνει κάποιον να χαμογελάσει χωρίς να χρεώσει πρώτα 59,99 $ και αυτό δεν μπορεί να είναι ανεκτό.

Nintendo: Τερματίζεται η λειτουργία του Pokémon DP Sound Library

Το μήνυμα στην ιστοσελίδα συνεχίζει εξηγώντας ότι οι άνθρωποι θα εξακολουθούν να μπορούν να χρησιμοποιούν τη μουσική και τα εφέ που έχουν κατεβάσει από το Sound Library, αρκεί να το κάνουν «εντός του πεδίου εφαρμογής των Όρων Χρήσης και των Οδηγιών», κάτι που στο οποίο θα είναι πολύ πιο δύσκολο να ανατρέξετε μόλις τα αφαιρέσουν από τον ιστότοπο.

Δεν είναι ξεκάθαρο γιατί ένα τόσο διασκεδαστικό και ευχάριστα παρουσιασμένο έργο θα έπρεπε να καταργηθεί μόλις τρεις μήνες μετά την κυκλοφορία του. Το kotaku.com ρώτησε τη Nintendo τι συμβαίνει και θα ενημερώσουν. Εν τω μεταξύ, κάντε λήψη ολόκληρου του Pokémon DP Sound Library πριν τερματιστεί.

Πηγή: kotaku.com