Η BMW επεκτείνει τη σειρά ηλεκτρικών οχημάτων της για άλλη μια φορά. Η BMW επανασχεδίασε το X1 compact SUV της και παρουσιάζει μια πλήρως ηλεκτρική έκδοση του. Το νέο iX1 xDrive30 είναι το πιο πρόσφατο ηλεκτρικό αυτοκίνητο (EV) της BMW που βασίζεται στην πλατφόρμα eDrive πέμπτης γενιάς. Σύμφωνα με το The Verge, δεν υπάρχουν σχέδια για προσφορά του iX1 στις ΗΠΑ.

Δείτε επίσης: Aptera: 22.000 κρατήσεις για το “ηλιακό ηλεκτρικό όχημα” με αυτονομία 1.000 μιλίων

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία θα κατασκευάσει το νέο X1 στο Regensburg, όπου οι βενζινοκίνητες, ντίζελ, plug-in υβριδικές, υβριδικές και πλήρως ηλεκτρικές εκδόσεις του οχήματος θα κατασκευαστούν μαζί σε μία γραμμή παραγωγής. Η BMW αποκαλεί τα ανανεωμένα οχήματα X1 “compact SAV“, ή “Sports Activity Vehicles“, σε μια προσπάθεια να διαφοροποιήσει καλύτερα τα βασικά compact από την υπόλοιπη σειρά X. Μερικές από τις πιο σημαντικές αλλαγές στο σχεδιασμό του νέου X1 περιλαμβάνουν μια μεγαλύτερη και πιο γωνιακή μάσκα, πιο κομψούς προβολείς LED, καλύτερα χερούλια στις πόρτες και πιο στενά παράθυρα στο πίσω μέρος με πιο γωνιακό και τετράγωνο σχεδιασμό.

Το πλήρως ηλεκτρικό iX1 xDrive30 της BMW είναι εξοπλισμένο με ένα σύστημα διπλού κινητήρα με συνδυαστική απόδοση 313 ίππων και 494 Nm, επιτρέποντας επιτάχυνση από 0–100 km/h (0–62 mph) σε 5,7 δευτερόλεπτα.

Επιπλέον, είναι εξοπλισμένο με μια μπαταρία 64,7 kWh, που εξασφαλίζει αυτονομία από 413 έως και 438 χιλιόμετρα με μία φόρτιση, ενώ σύμφωνα με την εταιρεία, το αυτοκίνητο μπορεί να φορτίσει γρήγορα προσθέτοντας έως και 75 μίλια σε 10 λεπτά.

Δείτε επίσης: Το πρώτο ηλεκτρικό πυροσβεστικό όχημα χρησιμοποιείται στο Los Angeles

Όλα τα νέα μοντέλα X1 θα έχουν το νέο Operating System 8 της BMW με νέες δυνατότητες voice assistant. Υπάρχει ένα νέο curved instrument screen 10,25 ιντσών που ενσωματώνεται σε ένα infotainment screen 10,7 ιντσών. Επίσης, υπάρχει ενσωματωμένη συνδεσιμότητα 5G μαζί με το σύστημα χαρτογράφησης της BMW και, φυσικά, υποστηρίζονται τα Apple CarPlay και Android Auto.

Δείτε επίσης: Η Lexus αποκαλύπτει το πλήρως ηλεκτρικό SUV της RZ 450e

Τα οχήματα X1 θα κυκλοφορήσουν από την BMW τον Οκτώβριο του 2022, ενώ το πλήρως ηλεκτρικό iX1 και το plug-in υβριδικό X1 XDrive25e θα κυκλοφορήσουν τον Νοέμβριο.

Με το νέο iX1 xDrive30 , η BMW δείχνει ότι θέλει να εισχωρήσει ακόμα περισσότερο στην αγορά της ηλεκτροκίνησης.

Πηγή: www.theverge.com