Η πλατφόρμα whistleblowing ανοιχτού κώδικα Globaleaks που παρέχει λογισμικό διαχείρισης ιστού που μπορεί να επιτρέψει την εύκολη δημιουργία πολλών ιστότοπων για την καταγγελία πληροφοριών συμμετέχει στην RightsCon 2022 – Σύνοδος Κορυφής για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Το RightsCon 2022 πλησιάζει! Το RightsCon, η σημαντικότερη σύνοδος κορυφής στον κόσμο για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην ψηφιακή εποχή, θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες, Δευτέρα 6 Ιουνίου με Παρασκευή 10 Ιουνίου.

Το event θα διεξαχθεί διαδικτυακά, σε πολλές ζώνες ώρας, με ένα πρόγραμμα 350+ sessions με live περιεχόμενο και όχι μόνο!

Αξιοσημείωτη είναι η συμμετοχή του Globaleaks και του project leader, Giovanni Pellerano (@evilaliv3z), στο event. Μην χάσετε την ομιλία του στις 8 Ιουνίου, στη συζήτηση σχετικά με τα “Digital Pubic Goods tools” για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Επίσης, στην εκδήλωση συμμετέχουν και οι εξής: Praj Akta του Digital Public Goods Alliance, η Mala Kumar του GitHub και η Jan Panchalingam της UNICEF.

Δείτε επίσης: Ransomware συμμορία εμφανίζει τα “ransom notes” στην αρχική σελίδα των sites των θυμάτων

Το GlobaLeaks είναι μια πλατφόρμα whistleblowing ανοιχτού κώδικα με έναν πολύ συγκεκριμένο στόχο: Να παρέχει ένα πλαίσιο ανοιχτού κώδικα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όσους θέλουν να αποκαλύψουν αυτό που θεωρούν λάθος.

Σήμερα, το GlobaLeaks παρέχει υπηρεσίες σε περισσότερες από 60 γλώσσες και έχει χρησιμοποιηθεί σε χιλιάδες περιπτώσεις σε όλο τον κόσμο.

Στον πυρήνα του, το GlobaLeaks παρέχει λογισμικό διαχείρισης ιστού που μπορεί να επιτρέψει την εύκολη δημιουργία πολλών ιστότοπων για την καταγγελία πληροφοριών.

Η πλατφόρμα περιλαμβάνει ισχυρά χαρακτηριστικά ασφάλειας και νομικά χαρακτηριστικά, όπως δωρεάν λογισμικό κρυπτογράφησης, και δεν διατηρεί αρχεία διευθύνσεων IP ούτε αφήνει ίχνη σε προγράμματα περιήγησης ιστού. Όταν συνδυάζονται με ανώνυμα έργα περιήγησης όπως το Tor Browser, παρέχεται στους καταγγέλλοντες ένα ασφαλές περιβάλλον όταν, ή εάν, επιλέξουν να αποκαλύψουν την ταυτότητά τους.

Δείτε επίσης: Τα 10 κορυφαία τραπεζικά trojan Android που στοχεύουν δημοφιλείς εφαρμογές

Το site μας, SecNews, έχει επίσης δημιουργήσει τη δική του πλατφόρμα καταγγελιών «SecNews Whistleblowing», που βασίζεται στο προϊόν Globaleaks. Πρόκειται για ένα εργαλείο που επιτρέπει σε οποιονδήποτε να υποβάλει, εντελώς ανώνυμα, πληροφορίες σχετικά με παρενοχλήσεις, σεξουαλική κακοποίηση, επιθέσεις hacking, κυβερνητική κακοποίηση ή διαφθορά, εσωτερικά θέματα εταιρειών κ.λπ.

Η πλατφόρμα έχει υλοποιηθεί από την ομάδα GlobaLeaks (https://www.globaleaks.org/) ως πηγή πληροφόρησης για το κοινό και τον Τύπο, ώστε πραγματοποιείται με ασφάλεια η διαδικασία αποκάλυψης και υποβολής από δημοσιογραφικές πηγές

Δείτε επίσης: Evil Corp: Μεταβαίνει στην επιχείρηση LockBit ransomware για να αποφύγει τις κυρώσεις

Η λύση λογισμικού μας μπορεί να χρησιμοποιηθεί, εντελώς δωρεάν, από ερευνητές δημοσιογράφους, υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, υπεύθυνους εταιρικής συμμόρφωσης, πληροφοριοδότες ή ακόμη και από οποιονδήποτε πολίτη θέλει να καταγγείλει υποθέσεις διαφθοράς ή άλλες παραβιάσεις του νόμου σε μια αρχή. Το SecNews σχεδιάστηκε από την αρχή με κορυφαίες προτεραιότητες την προστασία της ανωνυμίας των πηγών μας και την αντίσταση στις επιθέσεις κατά της ελευθερίας της έκφρασής τους. Το λογισμικό που έχει χρησιμοποιηθεί, έχει ενεργοποιημένες πολλαπλές τεχνολογίες, όπως το Tor, το https και κρυπτογράφηση PGP, οι οποίες είναι ενσωματωμένες από προεπιλογή για την αυτόματη προστασία της ιδιωτικής ζωής των χρηστών μας, ενώ αυτοί δημοσιεύουν τα ευαίσθητα έγγραφά τους μέσω του ιστότοπου https://report.secnews.gr.