Η Coinbase ανακοίνωσε ότι σταματά προσωρινά τις νέες προσλήψεις. Σε μια ανάρτηση που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της αμερικανικής εταιρείας, ο chief people officer L.J. Brock ανακοίνωσε ότι η Coinbase κάνει παύση στην πρόσληψη νέων υπαλλήλων και ακυρώνει αρκετές προσφορές εργασίας που είχαν ήδη γίνει αποδεκτές από υποψήφιους εργαζόμενους. Σύμφωνα με την εταιρεία, η απόφαση αυτή πάρθηκε λόγω των συνθηκών που επικρατούν γενικά στην αγορά και λόγω του ότι υπάρχουν άλλες προτεραιότητες τη δεδομένη στιγμή.

Δείτε επίσης: Crypto mining malware Clipminer: Έχει αποφέρει στους χειριστές $1,7 εκατ

Αυτή την περίοδο, η αγορά cryptocurrency έχει πτωτική τάση, και αυτό έχει πολλές προεκτάσεις για τις εταιρείες. Η Coinbase άρχισε να μειώνει τις προσλήψεις στα μέσα του προηγούμενου μήνα για να βεβαιωθεί ότι η εταιρεία θα ανταπεξέλθει σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Ωστόσο, η νέα ανακοίνωση δείχνει ότι το πάγωμα στις προσλήψεις θα συνεχιστεί. Ο Brock ανέφερε ότι το πάγωμα προσλήψεων θα επηρεάσει και τους υπαλλήλους που είχαν προσληφθεί για να αντικαταστήσουν τους εργαζόμενους που εγκαταλείπουν την εταιρεία. Εξαιρεί, ωστόσο, όσους προσλαμβάνονται για να αναλάβουν ρόλους σε θέματα “ασφάλειας και συμμόρφωσης“.

Η Coinbase δεν είναι πλήρως ικανοποιημένη και με το social NFT marketplace που κυκλοφόρησε ευρέως τον Μάιο. Σύμφωνα με το The Verge, δεδομένα από τη Dune Analytics έδειξαν ότι 4.132 άτομα αγόρασαν ένα NFT στην πλατφόρμα μέσα σε 19 ημέρες από την κυκλοφορία της και οι ακαθάριστες πωλήσεις ανήλθαν σε 875.000 $, ή κατά μέσο όρο 46.000 $ την ημέρα (μειωμένα σε σχέση με προηγούμενες μήνες). Δεν βοηθάει το γεγονός ότι οι πωλήσεις NFT μειώνονται στο σύνολό τους αυτό το διάστημα.

Ο Brock λέει ότι τα άτομα που επηρεάζονται θα επωφεληθούν από τη “γενναιόδωρη πολιτική απόλυσης” της Coinbase και θα αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα “κέντρο ταλέντων” που παρέχει διάφορα career resources, όπως καθοδήγηση σε συνεντεύξεις, αναθεώρηση βιογραφικού και ευκαιρίες δικτύωσης.

Δείτε επίσης: Microsoft: Το Cryware info-stealer malware στοχεύει crypto wallets

Αυτή η απόφαση της Coinbase για πάγωμα των προσλήψεων έχει επηρεάσει αρκετά άτομα που είχαν σχεδόν συμφωνήσει με την εταιρεία για την απόκτηση μιας θέσης εργασίας

. Η εταιρεία είχε πει στους υπαλλήλους ότι δεν κινδυνεύουν από αυτή τη νέα πολιτική, αλλά λίγο αργότερα τους έστειλε ένα email όπου τους ενημέρωνε ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει.

Μπορεί να είδατε αυτή την εβδομάδα ότι η Coinbase δημοσίευσε μια ανάρτηση ανακοινώνοντας τις προθέσεις μας να επιβραδύνουμε τις προσλήψεις, ώστε να μπορούμε να επαναπροσδιορίσουμε τις ανάγκες προσλήψεων σε σχέση με τους επιχειρηματικούς μας στόχους υψηλότερης προτεραιότητας“, αναφέρει το αρχικό email της Coinbase προς τα άτομα που θα προσλαμβάνονταν. “Πρώτα και κύρια, ήθελα να σας ενημερώσω ότι είμαστε ακόμα εξαιρετικά ενθουσιασμένοι που θα γίνετε μέλος της Coinbase και δεν θα ακυρώσουμε τις προσφορές οποιωνδήποτε υπαλλήλων που έχουν ήδη υπογράψει ή έχουν λάβει προσφορά από εμάς“.

Η Coinbase είχε ξεκινήσει να ενισχύει το προσωπικό της στα πλαίσια του σχεδίου της να προσλάβει 2.000 υπαλλήλους το 2022. Η εταιρεία είχε πει ότι το έκανε αυτό γιατί προέβλεπε “τεράστιες ευκαιρίες για το μέλλον του Web3“. Η πιο πρόσφατη έκθεση κερδών της αποκαλύπτει ότι η Coinbase πρόσθεσε 1.218 υπαλλήλους μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2022, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό του προσωπικού της σε 4.948.

Δείτε επίσης: H Grayscale κάνει ντεμπούτο στην Ευρώπη με το Crypto ETF

Αν και δεν λάβαμε αυτή την απόφαση επιπόλαια, είναι συνετή, δεδομένων των συνθηκών της αγοράς“, δήλωσε ο Brock στην επιστολή.

Όπως αναφέρει και η Coinbase, το πάγωμα προσλήψεων σχετίζεται άμεσα με τις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά cryptocurrency. Άλλες εταιρείες στον κλάδο του blockchain έχουν προχωρήσει σε περικοπές προσωπικού για τους ίδιους λόγους. Ο Cameron και ο Tyler Winklevoss, οι δίδυμοι πίσω από την cryptocurrency exchange πλατφόρμα Gemini, ανακοίνωσαν ότι προχωρούν σε απολύσεις. Το ίδιο ισχύει και για το Rain, ένα μεγάλο crypto exchange με έδρα τη Μέση Ανατολή.

Πηγή: www.theverge.com