Η Nothing startup τεχνολογίας καταναλωτών με επικεφαλή τον συνιδρυτή της OnePlus Carl Pei, θα ανακοινώσει το πρώτο της smartphone σε εκδήλωση στις 12 Ιουλίου, ανακοίνωσε η εταιρεία. Το Nothing Phone 1 θα είναι η δεύτερη συσκευή της εταιρείας, μετά την κυκλοφορία των πραγματικών ασύρματων ακουστικών Ear 1 πέρυσι. Η in-person εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο παράλληλα με ένα ταυτόχρονο live stream στις 4PM BST/11AM EST. Η Nothing χαρακτηρίζει το λανσάρισμα ως Nothing (event): Return to Instinct.

Δείτε επίσης: Επίσημο! USB-C σε όλα τα smartphones (+iPhone) από το 2024 στην ΕΕ

«Είναι το πρώτο μας smartphone και το πιο σημαντικό προϊόν μας», ανέφερε η Nothing στην ανακοίνωσή της. “Η πραγματική αρχή του ταξιδιού της Nothing. Για να κάνουμε ξανά την τεχνολογία διασκεδαστική.”

Δείτε επίσης: Η Samsung βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας αγοράς smartphone

Η εταιρεία έχει ήδη ανακοινώσει επίσημα αρκετές πτυχές του smartphone. Σε μια εκδήλωση τον Μάρτιο, η εταιρεία παρουσίασε λεπτομέρειες

για τον launcher Nothing OS, ο οποίος θα τρέχει πάνω από το Android 11. Αυτός ο launcher κυκλοφόρησε σε beta τον περασμένο μήνα. Το τηλέφωνο φέρεται να διαθέτει transparent elements στο σχεδιασμό του, θα έχει φωτεινές λωρίδες φωτός στο πίσω μέρος της συσκευής και θα τροφοδοτείται από επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon.

Δείτε επίσης: Ψεύτικες εκδόσεις πραγματικών smartphone apps χρησιμοποιούνται για τη διάδοση malware

Το smartphone αντιπροσωπεύει το επόμενο βήμα στην επιθυμία της Nothing να δημιουργήσει ένα οικοσύστημα διασυνδεδεμένων έξυπνων συσκευών. Σκοπεύει να παράγει η ίδια μερικές από αυτές τις διασυνδεδεμένες συσκευές, ενώ θα συνεργάζεται με τρίτες εταιρείες για την παραγωγή άλλων.

Πηγή πληροφοριών: theverge.com