Η Razer ανακοίνωσε το Kishi V2 των 99.99$, το νέο mobile controller της που μπορεί να να προσφέρει μια εμπειρία κονσόλας για το Android τηλέφωνό σας. Όσον αφορά το τι νέο υπάρχει σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις, το Kishi V2 διαθέτει ορισμένα κοινά χαρακτηριστικά hardware με το χειριστήριο Wolverine V2 της Razer. Δηλαδή τα κουμπιά του χρησιμοποιούν μικροδιακόπτες αντί για μεμβράνες για να έχουν μια αίσθηση κρότου. Επίσης, υπάρχουν δύο κουμπιά macro κοντά στις σκανδάλες, ένα σε κάθε πλευρά, που μπορούν να προγραμματιστούν με μια εφαρμογή για κινητά.

Ας είμαστε ειλικρινείς, υπάρχουν πολλά χαρακτηριστικά του Kishi V2 που φαίνονται παρόμοια με το χειριστήριο Backbone One για iPhone. Αρχικά, το Kishi V2 χρησιμοποιεί ένα παρόμοιο επεκτεινόμενο σχέδιο για την πίσω γέφυρα στη θέση του λιγότερο διαισθητικού μηχανισμού αναδίπλωσης από την αρχική έκδοση. Αυτό σας επιτρέπει να εισάγετε ή να αφαιρέσετε εύκολα το τηλέφωνό σας από το χειριστήριο και διασφαλίζει ότι περισσότερα τηλέφωνα είναι συμβατά. Για να σας δώσει μια αίσθηση συμβατότητας, το νέο χειριστήριο μπορεί να χωρέσει τα μεγάλα Pixel 6 και Pixel 6 Pro της Google καθώς και τα τηλέφωνα της σειράς Samsung Galaxy Note 10. Οτιδήποτε μικρότερο από αυτό θα πρέπει να λειτουργεί καλά. Αν το τηλέφωνό σας έχει θήκη, η αφαίρεση του ενός προεγκατεστημένου λαστιχένιου ένθετου μπορεί να το βοηθήσει να χωράει.

Razer Kishi V2: Αποκτά τα καλύτερα χαρακτηριστικά του Backbone

Το Kishi V2 υποστηρίζει φόρτιση μέσω USB-C, αλλά στερείται απογοητευτικά την υποδοχή ακουστικών, όπως υπάρχει στο Backbone One. Έχει προσπαθήσει η Razer να παίξει παιχνίδια στο Android με ασύρματα ακουστικά; Η καθυστέρηση του ήχου είναι συνήθως φρικτή. Οι εταιρείες πήραν την υποδοχή από τα τηλέφωνά μας, αλλά θα ήταν υπέροχο να το έχουμε σε ένα χειριστήριο.

Δείτε επίσης: Ο πρώτος υπολογιστής Linux της Razer έφτασε, αλλά όχι για gaming

Οι ομοιότητες με το Backbone είναι περισσότερες από το design του controller. Η Razer κατασκεύασε την εφαρμογή Nexus, τον δικό της gaming hub

, έτσι ώστε οι κάτοχοι του Kishi και Kishi V2 να μπορούν να ξεκινήσουν παιχνίδια για κινητά και streaming services, να καταγράφουν ή να μεταδίδουν το παιχνίδι σε stream στο Facebook και στο YouTube και πολλά άλλα. Σε αντίθεση με το Backbone, ωστόσο, η εφαρμογή της Razer είναι δωρεάν στη χρήση και δεν απαιτεί συνδρομή για πρόσβαση σε όλες τις δυνατότητες της. Μένει να δούμε αν η Nexus μπορεί να ανταγωνιστεί την εξαιρετικά κομψή διεπαφή που έχει δημιουργήσει η Backbone. Το Kishi V2 διαθέτει ένα αποκλειστικό κουμπί Nexus κάτω από το δεξί αναλογικό stick, επομένως η Razer φαίνεται να παίρνει στα σοβαρά το νέο της λογισμικό.
Razer Kishi V2: Αποκτά τα καλύτερα χαρακτηριστικά του Backbone

Υπάρχουν άλλα πράγματα που θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε με το Kishi V2. Η Razer λανσάρει την έκδοση Android σήμερα, αλλά επιβεβαίωσε ότι θα κυκλοφορήσει σύντομα μια έκδοση για iPhone. Ενώ το Android αποτελεί πρόσφορο έδαφος για εφαρμογή σε βάθος λειτουργικού συστήματος και για να διευκολύνει τους παίκτες να μεταδίδουν παιχνίδια, είναι διαφορετική η κατάσταση για το iOS. Η Apple δεν επιτρέπει τη ροή εγγενών εφαρμογών, απαιτώντας από εταιρείες όπως η Microsoft να δημιουργήσουν μια πιο αδέξια, βασισμένη στον ιστό λύση από αυτή που είναι διαθέσιμη στο Android. Αυτό είναι μέρος του τι κάνει το Backbone’s One τόσο εντυπωσιακό. Καθόρισε την πιο δύσκολη ενσωμάτωση του iOS, η οποία πηγαίνει βαθύτερα από το αναμενόμενο.

Δείτε επίσης: Η Microsoft προσθέτει ένα Game bar για χρήστες controller στα Windows 11

Νομίζω ότι η Razer μπορεί να διαχειριστεί το iOS, αλλά η κυκλοφορία του Kishi V2 στο Android είναι μόνο η αρχή της ανηφόρας στην οποία η Backbone έχει ήδη σημειώσει μεγάλη πρόοδο.

Πηγή: theverge.com