Το Google Photos διευκολύνει την αντιγραφή και επικόλληση κειμένου από μια φωτογραφία και λειτουργεί για iPhone και Android.

Δείτε επίσης: Πώς να αλλάξετε τη γλώσσα στις υπηρεσίες της Google

Το Google Photos είναι μια από τις καλύτερες εφαρμογές διαχείρισης φωτογραφιών εκεί έξω. Δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των φωτογραφιών σας για να χρησιμοποιήσετε τις εξαιρετικές δυνατότητες της Google. Η δυνατότητα ανίχνευσης κειμένου σε μια φωτογραφία οφείλεται στις δυνατότητες του Google Lens που είναι ενσωματωμένες στην εφαρμογή.

Δείτε επίσης: Πώς να χρησιμοποιήσετε τους χειριστές σύγκρισης στα Φύλλα Google

Αρχικά, θα χρειαστείτε μια φωτογραφία στη συσκευή σας που περιέχει κείμενο. Αυτό μπορεί να είναι μια φωτογραφία από κάτι στον πραγματικό κόσμο ή ακόμα και ένα screenshot. Ανοίξτε το Google Photos στο iPhone, iPad ή Android συσκευή σας και επιλέξτε τη φωτογραφία.

Στη συνέχεια, ένα από τα δύο πράγματα θα συμβεί. Το Google Photos ενδέχεται να εντοπίσει αμέσως το κείμενο και μια πρόταση θα λέει “Copy Text From Image.” Συνεχίστε και πατήστε το αν το δείτε.

Εάν το κείμενο στη φωτογραφία δεν είναι τόσο προφανές, θα πρέπει να εκκινήσετε μόνοι σας το Google Lens. Πατήστε το εικονίδιο “Lens” στην κάτω γραμμή εργαλείων.

Το Google Lens θα σαρώσει την εικόνα και θα επισημάνει οποιοδήποτε κείμενο εντοπίσει. Τώρα μπορείτε να επιλέξετε αυτό το κείμενο όπως θα κάνατε οπουδήποτε αλλού.

Αφού επιλέξετε το κείμενο που θέλετε, πατήστε “Copy Text” από το κάτω μενού.

Δείτε επίσης: Google Docs: Πώς να κάνετε λήψη εγγράφων σε desktop, Android, iPhone;

Είστε έτοιμοι! Το επιλεγμένο κείμενο έχει πλέον αντιγραφεί στο πρόχειρό σας! Μπορείτε να το επικολλήσετε οπουδήποτε θέλετε, όπως θα κάνατε με το κανονικό κείμενο. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό tip εξοικονόμησης χρόνου για τη μεταφορά κειμένου στο τηλέφωνό σας. Εάν είστε κάτοχος iPhone και δεν χρησιμοποιείτε το Google Photos, η εφαρμογή γκαλερί της Apple έχει μια παρόμοια λειτουργία.

Πηγή πληροφοριών: howtogeek.com