Οι εργαζόμενοι είναι απογοητευμένοι με την ανεπαρκή τεχνολογία που χρησιμοποιούν στο χώρο εργασίας!

Δείτε επίσης: Εξ αποστάσεως εργασία: Οι εργαζόμενοι δεν εμπιστεύονται τους συναδέλφους τους στο να είναι παραγωγικοί

Νέα έρευνα από την Freshworks δείχνει ότι οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν πιθανή κρίση λόγω ανεπαρκούς τεχνολογίας στο χώρο εργασίας – και το εύκολο software είναι η λύση.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι εννέα στους 10 (91%) υπαλλήλους ανέφεραν ότι είναι απογοητευμένοι με το λογισμικό εργασίας τους και ένα 71% των ηγετών αναγνωρίζει ότι οι εργαζόμενοι θα εξετάσουν το ενδεχόμενο να αναζητήσουν νέα δουλειά εάν ο τρέχων εργοδότης τους δεν παρέχει πρόσβαση στα εργαλεία, τεχνολογία ή πληροφορίες που χρειάζονται για να κάνουν καλά τη δουλειά τους. Σχεδόν οι μισοί εργαζόμενοι παγκοσμίως εξακολουθούν να σκέφτονται να αλλάξουν θέσεις εργασίας και η εύχρηστη τεχνολογία συμβάλλει ουσιαστικά στην ικανοποίηση των εργαζομένων.

Η τεχνολογία στο χώρο εργασίας δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των χρηστών της. Η έκθεση διαπίστωσε ότι οι εργαζόμενοι ανέφεραν εκτεταμένες αποτυχίες από την τεχνολογία του χώρου εργασίας που χρησιμοποιούν καθημερινά. Τα κορυφαία παράπονα περιελάμβαναν αργές ταχύτητες (51%), εκτεταμένους χρόνους απόκρισης πληροφορικής (34%), έλλειψη συνεργασίας μεταξύ των τμημάτων (30%), έλλειψη σημαντικών χαρακτηριστικών/δυνατοτήτων (28%) και έλλειψη αυτοματισμού (25%).

Δείτε επίσης: Εργαζόμενοι σε εργοδότες: Θέλετε να επιστρέψουμε στο γραφείο; Πληρώστε μας περισσότερα

Η ανεπαρκής τεχνολογία δεν βλάπτει απλώς την εμπειρία των εργαζομένων – βλάπτει και την ευρύτερη επιχείρηση. Καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, οι επιχειρήσεις ξόδευαν περίπου 15 δισεκατομμύρια δολάρια επιπλέον την εβδομάδα στην τεχνολογία για να καταστεί δυνατή η εξ αποστάσεως εργασία

, σύμφωνα με την KPMG. Η έρευνα της Freshworks αποκαλύπτει ότι η παλιά τεχνολογία περιορίζει την παραγωγικότητα των επιχειρήσεων, καθώς οι απογοητευμένοι υπάλληλοι αντιμετωπίζουν καθημερινές προκλήσεις. Περισσότεροι από τους μισούς (57%) των δυσαρεστημένων εργαζομένων λένε ότι το τρέχον λογισμικό τους καθιστά λιγότερο παραγωγικούς. Σχεδόν οι μισοί (44%) των εργαζομένων που ερωτήθηκαν λένε ότι ο χρόνος που αφιερώνεται στην αντιμετώπιση τεχνολογικών ζητημάτων έχει αυξηθεί από την αρχή της πανδημίας.

Και τα επίπεδα άγχους των εργαζομένων εκτοξεύονται λόγω της παλαιάς τεχνολογίας – σχεδόν οι μισοί (49%) των εργαζομένων που συμμετείχαν στην έρευνα αναφέρουν ότι η ανεπαρκής τεχνολογία στο χώρο εργασίας τους προκαλεί άγχος και το 48% ισχυρίζεται ότι έχει επηρεάσει αρνητικά την ψυχική τους υγεία. Οι ηγέτες των επιχειρήσεων συμφωνούν, με το 38% να αναφέρει ότι η αποτυχία τους να παραδώσουν επαρκή τεχνολογία στο χώρο εργασίας στα ενδιαφερόμενα μέρη τους προκαλεί άγχος.

Δείτε επίσης: Οι εργαζόμενοι στον τομέα της τεχνολογίας έχουν βαρεθεί και θέλουν να παραιτηθούν

Ωστόσο, υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ, με το 44% των εργαζομένων να λέει ότι το πιο εύκολο στη χρήση λογισμικό θα βοηθούσε στη μείωση της εξουθένωσής τους.

Πηγή πληροφοριών: venturebeat.com