Μια νέα λειτουργία των Google Maps που υπολογίζει το ποσό που θα πρέπει να πληρώσετε σε διόδια για μια συγκεκριμένη διαδρομή άρχισε να εμφανίζεται στις εφαρμογές Android και iOS, σύμφωνα με την Google.

Η Google έχει σκοπό να σας συνδέσει με τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να βελτιώσετε τη ζωή σας και μέχρι στιγμής τα Maps ήταν γεμάτα με τέτοιου είδους δεδομένα: σας προειδοποιεί για μποτιλιαρίσματα, κλείσιμο δρόμων και μπορεί ακόμη και να βρει μια πιο φιλική προς το περιβάλλον διαδρομή. Όμως, παρ’ όλα αυτά που μπόρεσε να μας πει, υπήρξε μια κραυγαλέα παράλειψη: τα διόδια. Εδώ και πολύ καιρό, μπορούσαμε να πούμε στην εφαρμογή Maps να αποφεύγει τα διόδια αλλά τα Google Maps δεν είχαν τρόπο να υπολογίζουν τις τιμές των διοδίων. Ευτυχώς, αυτό αλλάζει, καθώς τα Google Maps ανανεώνονται.

Δείτε επίσης: Στα Google Maps για Android και iOS θα βλέπετε την ποιότητα του αέρα

Αρχίσαμε να βλέπουμε ενδείξεις ότι τα Google Maps εργάζονταν σε λεπτομερή δεδομένα διοδίων το περασμένο καλοκαίρι, αλλά μόλις τον Απρίλιο η Google ανακοίνωσε επίσημα τη λειτουργία. Ενώ η εταιρεία τότε ανέφερε ότι τα διόδια θα άρχιζαν να εμφανίζονται άμεσα, κάτι τέτοιο δεν συνέβη άμεσα και μόλις την περασμένη εβδομάδα ξεκινήσαμε να βλέπουμε διάσπαρτες αναφορές, εν όψει της ευρύτερης διαθεσιμότητας το Σαββατοκύριακο. Σήμερα, η Google μας επιβεβαιώνει ότι τα πράγματα πάνε πολύ καλά, με μια νέα ανάρτηση που επιβεβαιώνει τη διαθεσιμότητα

των πληροφοριών διοδίων.

Δείτε επίσης: Google Maps: Φέρνουν στο smartphone σας τη λειτουργία ‘time travel’

Οι χρήστες στις ΗΠΑ, την Ινδία, την Ιαπωνία και την Ινδονησία θα είναι οι πρώτοι που θα λάβουν δεδομένα διοδίων (τιμές κλπ) στα Maps, και ενώ η Google λέει ότι θα ακολουθήσουν περισσότερες χώρες σύντομα, δεν έχει κοινοποιήσει ποιες. Επί του παρόντος, η πρόσβαση περιορίζεται στα Maps σε συσκευές Android και iOS και δεν έχουμε ακούσει ακόμη τίποτα σχετικά με τη μεταφορά δεδομένων διοδίων στα Maps στο Web.

Δείτε επίσης: Google Maps: Το Immersive View συνδυάζει το Street View με δορυφόρους

Υπάρχουν μερικοί άλλοι περιορισμοί που πρέπει να θυμάστε. Πρώτον, τα Google Maps δεν φαίνεται να σας δείχνουν τα διόδια για μεμονωμένους δρόμους, αλλά υπολογίζουν μόνο ένα σύνολο για ολόκληρη τη διαδρομή. Παρατηρούμε επίσης ότι η εφαρμογή λέει ότι οι αριθμοί είναι «εκτιμήσεις με βάση τα ποσοστά διοδίων», κάτι που φαίνεται ότι επηρεάζει τις εκπτώσεις αναμεταδοτών τύπου E-ZPass — εάν πληρώνετε μετρητά και σίγουρα εάν οδηγείτε φορτηγό πιθανότατα θα πληρώσετε ακόμη περισσότερα.

Πηγή πληροφοριών: androidpolice.com