Αρκετά χρόνια αφότου οι χρήστες ζητούσαν επίμονα τη δυνατότητα μεταφοράς δεδομένων WhatsApp από iPhone σε Android και αντίστροφα, η εφαρμογή υπάκουσε τελικά πέρυσι. Ωστόσο, αρχικά επέτρεπε στους χρήστες να μεταφέρουν συνομιλίες από iPhone σε επιλεγμένες συσκευές Android. Νωρίτερα φέτος, μάθαμε ότι το WhatsApp ήταν κοντά στην ανάπτυξη υποστήριξης για μεταφορές συνομιλίας από Android σε iOS. Και τώρα, οι χρήστες του WhatsApp θα μπορούν επιτέλους να μετεγκαταστήσουν τα δεδομένα συνομιλίας τους από μια συσκευή Android σε ένα iPhone.

Δείτε επίσης: WhatsApp προειδοποίηση: Αλλάξτε αυτή την ρύθμιση άμεσα

Σύμφωνα με μια πρόσφατη ανάρτηση από τον Mark Zuckerberg, το WhatsApp προσθέτει πλέον υποστήριξη για μεταφορά δεδομένων από Android σε iOS. Επί του παρόντος, η λειτουργία είναι διαθέσιμη σε έκδοση beta και επιτρέπει στους χρήστες να μετεγκαταστήσουν ολόκληρο τον λογαριασμό τους WhatsApp, συμπεριλαμβανομένων των συνομιλιών, των πληροφοριών λογαριασμού, της φωτογραφίας προφίλ, του ιστορικού συνομιλιών, των πολυμέσων και των ρυθμίσεων, από Android σε iOS. Όπως θα περίμενε κανείς, το WhatsApp κυκλοφορεί τη δυνατότητα σταδιακά και μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος μέχρι να είναι διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες. Ωστόσο, είναι υπέροχο να βλέπουμε το WhatsApp να εκπληρώνει επιτέλους την υπόσχεσή του.

Όπως σημειώνει η επίσημη ανακοίνωση του WhatsApp, υπάρχουν μερικοί περιορισμοί στη λειτουργία. Πρώτα απ ‘όλα, θα χρειαστείτε εγκατεστημένο Android 5.0 Lollipop ή νεότερο στη συσκευή σας, ενώ το iPhone θα πρέπει να είναι σε iOS 15.5 ή μεταγενέστερη έκδοση. Η λειτουργία μετεγκατάστασης δεδομένων απαιτεί επίσης να εγκαταστήσετε την εφαρμογή Μετακίνηση σε iOS στην Android συσκευή σας. Επιπλέον, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε το WhatsApp για Android έκδοση 2.22.7.74 και το WhatsApp για iOS έκδοση 2.22.10.70 ή νεότερη για να λειτουργήσει η δυνατότητα.

Δείτε ακόμα: Hackers κλέβουν λογαριασμούς WhatsApp μέσω προώθησης κλήσεων

Για να λειτουργήσει όπως προβλεπόταν η λειτουργία, το iPhone σας θα πρέπει να επαναφέρει τις εργοστασιακές ρυθμίσεις για σύζευξη με την εφαρμογή Μετακίνηση σε iOS, και οι δύο συσκευές σας θα πρέπει να είναι συνδεδεμένες σε μια πηγή τροφοδοσίας και θα πρέπει να είναι συνδεδεμένες στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi

.

Αναλυτικά τα βήματα που θα χρειαστεί να ακολουθήσετε:

Ανοίξτε την εφαρμογή Μετακίνηση σε iOS σε ένα τηλέφωνο Android και ακολουθήστε τις υποδείξεις που εμφανίζονται στην οθόνη.

Ένας κωδικός θα εμφανιστεί στο iPhone σας. Όταν σας ζητηθεί, εισαγάγετε τον κωδικό στο τηλέφωνο Android.

Πατήστε Συνέχεια και ακολουθήστε τις προτροπές στην οθόνη.

Επιλέξτε WhatsApp στην οθόνη Μεταφορά δεδομένων.

Πατήστε «Έναρξη» στο Android σας και περιμένετε μέχρι το WhatsApp να προετοιμάσει τα δεδομένα για εξαγωγή.

Δείτε επίσης: WhatsApp: Τερματίζει την υποστήριξη για iOS 10 και 11 στις 24 Οκτωβρίου

Θα αποσυνδεθείτε από το τηλέφωνό σας μόλις προετοιμαστούν τα δεδομένα.

Πατήστε «Επόμενο» για να επιστρέψετε στην εφαρμογή Μετακίνηση σε iOS.

Πατήστε «Συνέχεια» για να μεταφέρετε τα δεδομένα από το τηλέφωνο Android στο iPhone σας και περιμένετε τη Μετακίνηση στο iOS για να επιβεβαιώσετε ότι η μεταφορά έχει ολοκληρωθεί.

Εγκαταστήστε την πιο πρόσφατη έκδοση του WhatsApp από το App Store.

Ανοίξτε το WhatsApp και συνδεθείτε χρησιμοποιώντας τον ίδιο αριθμό τηλεφώνου που χρησιμοποιούσατε στην παλιά σας συσκευή.

Πατήστε Έναρξη όταν σας ζητηθεί και αφήστε τη διαδικασία να ολοκληρωθεί.

Ολοκληρώστε την ενεργοποίηση της νέας σας συσκευής και θα δείτε τις συνομιλίες σας.