Εάν υπάρχει ένας συγκεκριμένος Συγκεντρωτικός Πίνακας στο υπολογιστικό φύλλο σας, τον οποίο δεν χρησιμοποιείτε πλέον έχετε δύο τρόπους για να τον καταργήσετε στο Excel. Υπάρχει μια μέθοδος πληκτρολογίου καθώς και μια επιλογή από το μενού για τη διαγραφή Συγκεντρωτικών Πινάκων. Διαβάστε παρακάτω για να δείτε πώς θα τους χρησιμοποιήσετε.

Δείτε επίσης: Microsoft: Παραβιάστηκαν Exchange servers για την ανάπτυξη BlackCat ransomware

Ο πιο γρήγορος και απλός τρόπος για να αφαιρέσετε έναν Συγκεντρωτικό Πίνακα από το υπολογιστικό φύλλο σας είναι να χρησιμοποιήσετε το πλήκτρο Delete του πληκτρολογίου σας.

Για να ξεκινήσετε, εκκινήστε το υπολογιστικό σας φύλλο με το Microsoft Excel. Στη συνέχεια, στο υπολογιστικό φύλλο σας, επιλέξτε τον Συγκεντρωτικo Πίνακα που θέλετε να διαγράψετε κάνοντας κλικ σε αυτόν.

Ενώ ο πίνακας είναι επιλεγμένος, στο πληκτρολόγιό σας, πατήστε το πλήκτρο Delete.

Σημείωση: Το Excel δεν εμφανίζει καμία προειδοποίηση όταν χρησιμοποιείτε το πλήκτρο Delete για να αφαιρέσετε έναν πίνακα, επομένως βεβαιωθείτε ότι είστε σίγουροι για τη διαγραφή των δεδομένων του πίνακα σας.

Εάν διαγράψετε κατά λάθος έναν πίνακα, μπορείτε να τον επαναφέρετε πατώντας γρήγορα Ctrl+Z (Windows) ή Command+Z

(Mac).

Δείτε ακόμα: Microsoft Excel: Πώς να δημιουργήσετε μια φόρμα εισαγωγής δεδομένων

Ένας άλλος τρόπος για να διαγράψετε έναν Συγκεντρωτικό Πίνακα στο υπολογιστικό φύλλο σας είναι να χρησιμοποιήσετε μια επιλογή από το μενού του Excel.

Για να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο, πρώτα κάντε κλικ σε οποιοδήποτε κελί του Συγκεντρωτικού Πίνακα.

Στη συνέχεια, στο μενού του Excel στο επάνω μέρος, κάντε κλικ στην καρτέλα “Ανάλυση Συγκεντρωτικού Πίνακα“.

Στην καρτέλα “Ανάλυση Συγκεντρωτικού Πίνακα”, στην ενότητα “Ενέργειες“, κάντε κλικ στην επιλογή Επιλογή > Ολόκληρος ο Συγκεντρωτικoς Πίνακας. Αυτό θα κάνει τον πίνακα στο υπολογιστικό φύλλο να φαίνεται πιο έντονος.

Δείτε επίσης: Πώς να εισάγετε τη σημερινή ημερομηνία στο Microsoft Excel

Ενώ ο πίνακας που θέλετε να διαγράψετε είναι πλέον επιλεγμένος, στο πληκτρολόγιό σας πατήστε το πλήκτρο Delete.