Το πρώτο iPhone που κυκλοφόρησε το 2007 δεν είχε στην πραγματικότητα καμία λειτουργία copy/paste και ένας πρώην μηχανικός της Apple μας εξήγησε το γιατί.

Δείτε επίσης: Πώς να δημιουργήσετε προσαρμοσμένα text shortcuts στο iPhone

Η Apple παρουσίασε το πρώτο iPhone πριν από 15 χρόνια και από τότε έχουν αλλάξει πολλά. Τώρα συζητάμε τις φήμες για το επόμενο iPhone με βίντεο 8K και νέα οθόνη, αλλά είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι κάποτε το iPhone δεν είχε καν επιλογές copy/paste. Τώρα ο πρώην μηχανικός και σχεδιαστής λογισμικού της Apple, Ken Kocienda, αποκάλυψε λεπτομέρειες σχετικά με το γιατί το πρώτο iPhone δεν είχε τέτοια χαρακτηριστικά.

Ο Ken Kocienda εντάχθηκε στην Apple το 2001 και ήταν βασικός μηχανικός στην ομάδα που ανέπτυξε το πρώτο iPhone. Την Κυριακή, ο Kocienda κοινοποίησε ένα παρακάτω tweet.

Δείτε επίσης: Πώς να αλλάξετε την ένταση του ξυπνητηριού στο iPhone

Σύμφωνα με τον Kocienda, η απάντηση είναι ότι η ομάδα δεν είχε χρόνο να το «κάνει σωστά» πριν από την αποστολή του πρώτου iPhone. Ο πρώην μηχανικός της Apple είπε ότι ήταν απασχολημένος

με το πληκτρολόγιο, την αυτόματη διόρθωση και τη λειτουργία text της συσκευής.

Τελικά, λίγο μετά το ντεμπούτο του iPhone, η ομάδα άρχισε να δουλεύει για τη λειτουργία copy/paste. Ο Kocienda πρόσθεσε ότι το “magnifying text loupe”, το οποίο θα έκανε μεγέθυνση στο κείμενο στο οποίο ο χρήστης είχε το δάχτυλό του, ήταν δική του ιδέα.

Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο που μοιράστηκε ο Kocienda είχε να κάνει με το σύστημα κειμένου στο πρώτο iPhone. Συγκεκριμένα, ο μηχανικός είπε ότι το WebKit τροφοδοτούσε virtually σχεδόν όλο το κείμενο.

Δείτε επίσης: Επίσημο! USB-C σε όλα τα smartphones (+iPhone) από το 2024 στην ΕΕ

Ο Kocienda είπε ότι ήταν καλά προετοιμασμένος για αυτό το έργο, καθώς πρόσθεσε την επεξεργασία κειμένου στο WebKit μεταξύ 2003 και 2005.

Πηγή πληροφοριών: appleinsider.com